Antep Fıstığı Yetiştiriciliği Konusunda Üretici Bilgilendirildi

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde gerçekleştirilen Antep fıstığı yetiştiriciliği hastalık ve zararlıları konulu eğitim toplantısı geçtiğimiz gün yapıldı.

Toplantıya Karaman Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsünden gelen hocalar ile Antep fıstığı üreticileri katıldı.
Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde mikro klima özelliği olan Göksu havzasındaki kıraç toprakların bereketi, bu güç koşullara uyum sağlamış olan Antep fıstığı ağaçlarında yeşil altın olarak nitelenen Antep fıstığı ekonomik olarak üreticilerimize büyük katkı sağlamaktadır. Antep fıstığı kırsalda eğimli ve kıraç arazilere sahip köylerimizin ana geçim kaynağı olacağı kanaatindeyiz. Ancak verim düşüklüğü ve yanlış uygulamalar nedeniyle, üreticilerimiz toprağın bereketinden yeterli derecede yararlanamamaktadır. Bitkisel ürünlerde hangi zararlı organizmaların bulunduğu, bunlarla ne zaman ve nasıl mücadele edileceği ve tedbirleri konularında Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Odamız tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda Antep Fıstığı yetiştiriciliği ve hastalık zararlılarıyla ilgili eğitim toplantısı düzenledik. Eğitim toplantımıza ev sahipliği yapan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Yusuf Şahinbaş’a ve personeline Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsünden gelerek eğitim veren hocalarımıza eğitim toplantısına katılım sağlayan muhtarlarımıza ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Karaman’da Göksu havzasında bulunan 19 köyde Antep Fıstığı yetiştiriciliği yapılıyor.