Anneler Günü Mesajları

TAKİP ET

VALİ MEHMET ALPASLAN IŞIK

Vali Mehmet Alpaslan Işık Anneler Günü nedeniyle yayınladığı kutlamam mesajında; “Bizi bu günlere getirip, emek veren annelerimize karşılıksız sevgileri, fedakârlıkları ve sabırları için teşekkür ediyor; varlıklarını ve verdikleri emekleri hiç bir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum. Bu duygularla tüm annelerimizin her birini ayrı ayrı minnet, şükran, saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

 

DR. RECEP ŞEKER; “ANNELER; BAŞLARA TAÇ, GÖNÜLLERE İLAÇTIR”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şefkat kahramanı, iyiliğin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı tüm annelerimizin anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Yaşanabilir, mutlu ve huzurlu bir toplumun temeli sevgidir. Sevginin ise en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve yaşamları süresince bizleri korumak için kol kanat olan annelerimizdir.

Dünyayı şekillendiren, toplumların yiğitlerini yoğuran, isimsiz, sessiz kahramandır annelerimiz. Çocuk, ilk terbiyeyi okulundan, sosyal çevresinden önce ana kucağında alır. Geleceğe umutla bakan, çalışkan, başarılı, dürüst, idealist bir neslin yetişmesinde en büyük katkıyı annelerimiz sunmaktadırlar.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) “Cennet anaların ayakları altındadır’ buyurarak annenin önemini en iyi şekilde ifade etmiştir.

Annenin ve anne sevgisinin yerinin hiçbir şeyin doldurması mümkün değildir. Anne kucağı huzurdur, güvendir, en iyi sığınaktır ve her zaman her insanın ihtiyaç duyduğu en sıcak yuvadır. Anneler; başlara taç, gönüllere ilaçtır.

Evlatlar, merhamet ve şefkati, iman ve cesareti, hak ve hakikat mücadelesini, mukaddesatını, şanlı ve ibret alınacak geçmişini, İslâmî şuur ve ahlâkının ilk örneklerini hep annelerinden öğrenirler. Annelerimiz yaşam deneyimleriyle yolumuzu aydınlatmakta, dünyayı, insanları ve yaşamı sevmeyi öğreterek geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşünceler ile başta şehit anneleri olmak üzere baş tacı annelerimizin “Anneler Günü’ nü en kalbi duygularımla tebrik eder, tüm annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI’NIN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bu yıl 9 Mart tarihinde kutlanacak olan Anneler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “Yaşamın ilk anından başlayarak sevgi ve şefkatini bizlerden esirgemeyen, en zor anlarımızda bize güç veren annelerimiz; yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Bu müstesna günde hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı ve rahmetle anıyor, vatan için evlatlarını toprağa veren şehit annelerine şükranlarımı sunuyor, tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

 

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI EYYUP ÇAYIR

Peygamber Efendimizin 'Cennet, annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisi dünyadaki en değerli sevgidir. Bedeninde can bularak başladığımız hayattaki en büyük dayanağımız, sığındığımız en güvenli limanımız, yolumuzu her daim duâsıyla aydınlatanımız başımızın tâcı Analarımız. Ebediyete intikal etmiş ve hayatta olan ve bilhassa kahraman şehit Annelerinin ve ruhu analık duygusu ile dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler gününü kutluyorum.

 

ERMENEK BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU

Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülmeyen, tarifi imkânsız dünyadaki en yüce duygulardan birisidir. Feragat ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğitimcimiz ve zorlu hayat yolculuğumuzda kutup yıldızımızdır. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek ve onlara hak ettikleri değeri vermek biz evlatlar olarak en büyük vazifemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla eli öpülesi başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin #Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ABİDİN ÇAĞLAYAN

Sevgili Peygamber efendimizin (SAV) “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Anne yeri asla doldurulamayan en değerli varlıklarımızdır ”diyen, AK PARTİ Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan mesajında, Anne sevgisinin hiçbir şeye benzemediğini ve karşılıksız sevgiyi tarif eden tek kelimenin “anne” olduğunu ifade eden Çağlayan “Ana başa taç imiş her derde ilaç imiş, Bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş, diye boşuna dememişler. İlk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan analarımız, çektikleri zorluklar nedeniyle baş tacı edilmiştir. Ve sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Annelerimize karşı olan gönül borcumuzu her ne yapsak ödeyemeyiz” dedi

Başkan Çağlayan ; Evlatları için tüm zorluklara göğüs geren, Korona virüsle mücadele sürecimizde de evde kalan çocuklarımızın öğretmeni, arkadaşı herşeyi annelerimizdir. Bu süreçte yorulmadan, usanmadan, çocuklarımızın üstüne titreyen, onların hem sağlığını koruyan hem de gelişimlerini en güzel şekilde sürdürmelerine yardımcı olan annelerimiz, gizli kahramanlarımızdır.  Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere, baş tacımız olan tüm annelerimizin “Anneler Gününü” kutluyor, sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.Ahirete intikal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum" dedi.

AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI FATMA COŞTU

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

"Annelerimiz sabır, müsamaha ve sevgi dolu yürekleriyle, toplumsal yaşamda huzur ve barışın tesisinde önemli rol oynamaktadır. Sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimiz, ülkemizde mutluluğu ve huzuru tesis etmede en büyük gücümüzdür. Bizler, "cennetin annelerin ayakları altında" olduğuna inanan, anneleri baş tacı kabul eden, "ana gibi yar olmaz" diyen, anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcileriyiz.

Sevdiklerimizden uzakta geçirdiğimiz bu Anneler gününde evlatlarını vatanımız uğruna  şehit veren kıymetli şehit annelerimize hediye olması amacıyla tüm Karamanlı şehitlerimiz adına ihtiyaç sahibi  ailelerimize iftar ikramında bulunduk. Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum."

 

KONUK; ANNELERİMİZE EN GÜZEL HEDİYE VİRÜSÜ YENMİŞ, EVLATLARININ OKULUNA, İŞİNE GÜCÜNE GİDEBİLDİĞİ BİR TÜKİYE

“Hayatın anlamını evlatlarının huzur, mutluluk ve sağlığı olarak gören annelerimize bugün ve bugüne özel alınan büyük ya da küçük hiçbir hediye, edilen iltifatlar, peş peşe dizilen en güzel sözler, onların evlatlarına vakfettiği hayatın karşılığı da değildir. Birer evlat olarak annelerimiz için yaptıklarımız ve yapabildiklerimiz şahsi mesuliyetimizdendir, ancak millet olarak yapabileceklerimiz, yapmamız gerekenler hepimizin tüm annelere karşı ortak yükümlülüğüdür. Onların evlatları için istediği huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceği tüm anaların bütün evlatları için ve birini yekdiğerine tercih etmeden, vatanın her karışında inşa etmek hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bu iklimin tesisi ve muhafazasında rehberimiz yine annelerimizdir, anaların yüreği ve annelerin evlatları için taşıdığı ve yücelttiği hislerdir.

Hiçbir annenin evladının, sağlığı, eğitimi, geçimi için endişe taşımayacağı müreffeh bir geleceğin, hiçbir annenin evladının güvenliğinden endişe etmeyeceği hoşgörü, güven ve huzur ikliminin inşasında ve bugün salgın sebebiyle yaşadığımız sıkıntıların aşılmasında milletçe en büyük dayanağımız annelerin duaları, ilham kaynağımız ise yine annelerin koruyucu yüreği, art niyetsiz ümidi, sonsuz ve içten sevgisi, karşılıksız fedakârlığı, üzülse de üzmeme erdemi, hep güzeli söyleyen tatlı dili ve engin şefkatidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimiz ve anne adaylarımız ile birlikte, yüreği annelik hisleriyle dolu olan kadınlarımızın, başta şehit anaları olmak üzere evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik yaşayan hüzünlü annelerimizin ve annelerini ebediyete uğurlamış ve onların şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım” diyen Başkan Recep Konuk Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“EVLATLARININ KESİNTİYE UĞRAYAN EĞİTİM HAYATI İÇİN BİRÇOK ANNE GELECEK ENDİŞESİ TAŞIYOR”

Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajına “Geçtiğimiz seneki gibi bir anneler gününü daha salgının gölgesinde, bazılarımız annesinden uzakta, bazılarımız yan yana olsa bile gönlünce kucaklaşamadan, bazılarımız ebediyete uğurladıkları annelerinin kabri başında doya doya dua edememenin burukluğu ile kutluyoruz. Tüm annelerin, anne adaylarının ve yaşı, işi, mesleği, makamı mevkii ne olursa olsun bütün ana kuzularının anneler gününü kutluyorum” diyerek başlayan 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Pandemi nedeniyle, değil mesafelerin koyduğu ayrılığa katlanmak, aynı evin içinde evladının sağlığını görünmeyen tehlikelerden korumak için biraz uzak durmak bile muhakkak en çok annelere zor geliyor. Üstelik bugün evlatlarla anneler arasına giren bu uzak/yakın ya da dip dibe mecburi mesafeler onlara daha da zor gelecek. Uzanan minik bir el, sunulan küçük bir çiçek, telefonda yankılanan “annem” sesi doya doya evladına sarılmak isteyen annelerin yüreğini sızlatacak. Ama istisnasız bütün anneler bugün de fedakârlık edecek, hayatta hiçbir şeyle kıyaslanamayacak evlatlarına sarılma keyfini burun direkleri sızlayarak ve elleri ayakları evlatlarına doğru giderken kendilerini uzak tutmaya çalışarak doya doya yaşayamayacaklar. Çünkü biliyoruz ki, annelik korumaktır, kollamaktır, üstüne titremektir, gerektiğinde gözünden bile sakınmaktır. Yaşı kaç olursa olsun her evlat bilir kendisi için düşünen, kaygılanan, mutluluğunda kendisinden çok mutlu olan, üstüne titreyen biri varsa o da annesidir. Üşümeni, terlemeni, açlığını, tokluğunu, hoşluğunu hastalığını, işini gücünü, uykunu uykusuzluğunu, derdini tasanı, umudunu hayallerini, arkadaşını ahbabını evlattan çok anneler düşünür. Evlatlarını iyiliğe uçurur, kötülerden ve kötülüklerden kendini siper eder sakınır.

İçinden geçtiğimiz, tahammül sınırlarını zorlayan günler de sadece annelere yakışan duyguların, hassasiyetlerin en üst seviyede tezahür ettiği, onların koruyucu kanatlarının hiç kapanmadığı günlerdir. Bir yılı aşan bir süredir annelerimiz kesintisiz, her gün her sabah evlatlarının sağlığını kendi sağlıklarından daha çok önemsiyorlar. Evlatlarının kesintiye uğrayan eğitim hayatı için birçok anne gelecek endişesi taşıyor. Çok sayıda anne her gün pandeminin aksattığı ve düzeni bozulan ekonomi çarklarının evlatlarını ezmemesi, elindeki ekmeğini kaybetmemesi, eli ekmek tutmak için bekleyenlerin elinin bir an önce ekmek tutması için dua ediyor. İnşallah annelerimizi daraltan bu sıkıntılı günlerde geride kalacak ve endişeleri umuda çevireceğiz, her ana kuzusunun kaybını telafi edeceğiz. Nasıl? Birlik olarak ve gayretimize gayret ekleyerek, elimizden gelenin bir fazlasını yaparak. Anne şefkatinden, anne gayretinden, anne çabasından, anne azminden ilham alarak” dedi.

“ŞARTLAR VE ORTAM NE OLURSA OLSUN, BİZİM ANNELERE KARŞI SORUMLULUK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİMİZ VAR”

Şartlar ve ortam ne olursa olsun, bizim annelere karşı sorumluluk ve yükümlülüklerimiz var. Yaşı, makamı, mevkii her ne olursa olsun hepimiz öncelikle birer evladız ve evlat olarak hepimizin annelerimize, analarımıza karşı vazifeleri, mesuliyetleri vardır” şeklinde açıklamasını sürdüren Başkan Konuk, mesajında şunları ifade etti: “Rahmet-i Rahmana kavuşan annelerin dünyadaki emanetlerinin de o annelerin ruhlarının incinmemesi, hayır dualarının peşlerinden yükselmesi için o annelerin hatıralarına karşı sorumlulukları vardır. Bu, sorumluluk, mesuliyet ve vazifeler sadece annelere adanmış özel bir gün ile de sınırlı değildir. Hayatın anlamını evlatlarının huzur, mutluluk ve sağlığı olarak gören annelerimize bugün ve bugüne özel alınan büyük ya da küçük hiçbir hediye, edilen iltifatlar, peş peşe dizilen en güzel sözler, onların evlatlarına vakfettiği hayatın karşılığı da değildir. Birer evlat olarak annelerimiz için yaptıklarımız ve yapabildiklerimiz şahsi mesuliyetimizdendir, ancak millet olarak yapabileceklerimiz, yapmamız gerekenler hepimizin tüm annelere karşı ortak yükümlülüğüdür. Onların evlatları için istediği huzurlu, mutlu, müreffeh bir geleceği tüm anaların bütün evlatları için ve birini yekdiğerine tercih etmeden, vatanın her karışında inşa etmek hepimizin ortak yükümlülüğüdür. Bu iklimin tesisi ve muhafazasında rehberimiz yine annelerimizdir, anaların yüreği ve annelerin evlatları için taşıdığı ve yücelttiği hislerdir.

Hiçbir annenin evladının, sağlığı, eğitimi, geçimi için endişe taşımayacağı müreffeh bir geleceğin, hiçbir annenin evladının güvenliğinden endişe etmeyeceği hoşgörü, güven ve huzur ikliminin inşasında ve bugün salgın sebebiyle yaşadığımız sıkıntıların aşılmasında milletçe en büyük dayanağımız annelerin duaları, ilham kaynağımız ise yine annelerin koruyucu yüreği, art niyetsiz ümidi, sonsuz ve içten sevgisi, karşılıksız fedakârlığı, üzülse de üzmeme erdemi, hep güzeli söyleyen tatlı dili ve engin şefkatidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimiz ve anne adaylarımız ile birlikte, yüreği annelik hisleriyle dolu olan kadınlarımızın, başta şehit anaları olmak üzere evlat hasreti ile yürekleri dağlanmış, hayatın bir yanını eksik yaşayan hüzünlü annelerimizin ve annelerini ebediyete uğurlamış ve onların şefkat ve sevgi hatıralarıyla bugünü buruk bir şekilde geçiren kardeşlerimin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.”