Ankaramander'de mezuniyet sevinci

TAKİP ET

Öğrenciler için düzenlenen mezuniyet gününde mutluluk rüzgarı esti

Ankara Karamanlılar Derneği bursiyerlerinden bu yıl okullarını bitiren öğrenciler için düzenlenen mezuniyet gününde mutluluk rüzgarı esti.

Bursiyer öğrencilerin aylık toplantısı, Ramazan ayı münasebetiyle erkene alındı. Dernek binasındaki etkinlikte, Başkan Veli Bozkır’ın eşi Belgin Hanım’ın hazırladığı, bursiyer öğrencilerden bazılarının da yardımcı olduğu batırık ikramı yapıldı.

Daha sonra mezun öğrenciler için düzenlenen toplantıda, dernek Başkan Yardımcısı M. Feridun Erdoğdu, bursiyer öğrencilerin kaynaşmalarına ve derneğe sahip çıkmalarına önem verdiklerini söyledi. 

Başkan Veli Bozkır da burs dağıtımının yanı sıra hemşehrilik bilincini önemsediklerini ifade ederek, “Gelecek yıl daha etkin bir öğrenci grubuyla çalışmak amacındayız. Bizler, Karaman’a hizmet ve Ankara’daki öğrencilerimize şefkat göstermek için buradayız” dedi.

Mezuniyet töreni için öğrencilere çeyrek altın hediye eden Modern Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tayyar’a teşekkür eden Başkan Bozkır, “Sanayicilerimiz, hayırseverlerimiz hiç bir ricamızı geri çevirmedi. Herkese şükran borçluyuz” diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Hüseyin Zahid Cambaz, Gazi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden Kübra Tekinyer, Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü’nden İsmail Boydoğan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Fadime Yangöz, Gazi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği’nden Sinan Dinçkan, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Özgür Erkocalar, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Saliha Mavi ve Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tük.

Bil.’den Fatma Uysal okullarını başarıyla bitirerek diploma almaya hak kazanan öğrenciler oldu.

Öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaşarak; “Üniversite eğitimi için ailelerimizden ayrıldığımızda heyecan, korku, endişe bazen çaresizlik içerisinde karışık duyguları yaşarken bize güvenli bir kapı aralayan ve el uzatan derneğimiz sayesinde bu korku ve endişelerimizi çabuk attık. Derneğimize çok şey borçluyuz. Derneğimize geldiğimizde Karaman’a evimize gitmiş kadar mutlu oluyoruz. Bize tüm bu olanakları sağlayan dernek yöneticilerine ve burs desteği veren hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ederiz.” dediler.

Öğrencilere çeyrek altınlarını takan Karaman eski Belediye başkanlarından Özcan Genç, eşi Aynur Genç, Dernek Başkanı Veli Bozkır, eşi Belgin Bozkır, Dernek Başkan Yardımcısı M. Feridun Erdoğdu, Dernek Genel Sekreteri Ahmet Tek, Emekli Polis Başmüfettişi Kadir Tan, Arif Semerci, Emine Edalı ve Hikmet Edalı gençlere yeni hayatlarında başarı dileğinde bulundular.

Toplantı, öğrencilere Mayıs ayı burslarının dağıtımıyla sona erdi.