ANKARAMANDER'DE MEZUN ÖĞRENCİLERLE DUYGU DOLU BULUŞMA

TAKİP ET

Ankara'daki Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANKARAMANDER) hafta sonu duygu dolu bir etkinliğe sahne oldu.

Dernekten burs alan ve okullarından mezun olan öğrencilerle buluşan ANKARAMANDER yönetimi, okullarından mezun olan öğrencilerle bir araya gelerek, onlara çeyrek altın hediye edildi ve duygu dolu anlar yaşandı.


Dernek Başkanı Veli Bozkır konu ile ilgili sosyal paylaşım sitesinde şu açıklamayı yaptı;
“Bugün 13 Mayıs 2018 Türk Dilinin resmi dil oluşunun 741. yıl dönümü ve Karamanlı Yunus Emre anma günü.
Bugün 13 Mayıs 2018 Anneler günü.
Bugün 13 Mayıs 2018 Ankara Karamanlılar Derneğinden burs alan yüksek okul öğrencilerinin mezuniyet günü.
Henüz Liseyi yeni bitirmiş, bir yanda aileden yeni ayrılmanın hüznü, diğer yandan büyük bir şehirde üniversite hayatına başlamanın heyecanı, bir yanda yalnızlık, bir yanda korku velhasıl karmakarışık duygular içerisinde Ankara'daki Karaman evimiz, gençlerimize araladığı sıcacık sevgi ve kardeşlik dolu kapısıyla güvenli bir liman olmaya devam ediyor.
Okudukları fakülteye bağlı olarak 4 ila 6 yıl birlikte olduğumuz, yavrularımızdan 10'u bugün mezun olup aramızdan ayrılıp bu kez bizleri hüzne boğdular.
Sevgili gençlerimiz sizlerle ne kadar övünsek azdır. Biz Karamanlılar Derneği Yönetimi olarak büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini örnek alıp geleceğimiz gençlerimize daha çok zaman ayırdık. Dertleriyle dertlendik, mutluluklarını paylaştık, geleceğe daha iyi hazırlanmaları için konukları davet ettik, toplantılar, paneller yaptık. Her biriniz ülkemizin çeşitli yerlerinde göreve başlayıp eşsiz vatanımıza hizmet edeceksiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun.


Bu gün bu mutluluğu yaşamamızda en büyük pay sahibi burs havuzumuza destek veren hayırseverlerimize ve bugün mezun olan öğrencilerimizin her birine çeyrek altın hediye eden Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’nun kıymetli eşi Zafer Duru hanımefendiye, bizi yalnız bırakmayan Karamanımızın efsane Belediye Başkanı değerli büyüğümüz Özcan Genç ve eşi Aynur Genç hanımefendi’ye, gençlerimizle Türkçe Duyarlığı ve Anneler Gününün önemi hakkında kısa bir söyleşi yapan Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. Ali Güler’e, Yemek organizasyonu ve öğrencilerimize burslarını dağıtan Başkan Yardımcımız Feridun Erdoğdu’ya ve bu günümüzü resimleriyle ölümsüzleştiren Şerafettin Güç’e sonsuz teşekkür ediyoruz.”