Anı Bisküvi'den Toprak Damlı Evlerin Çocukları Kitabı

TAKİP ET

Karaman’ın önemli sanayi firmalarından Anı Bisküvi, “Toprak Damlı Evlerin Çocukları” adlı kitap çıkardı.

Kitapla ilgili açıklamada bulunan Celalettin Ölmez, “Hemen hemen bir solukta okuduğum Toprak Damlı Evlerin Çocukları,  Anı Bisküvi tarafından yayımlanan bir eser.

Karamanlıların; okuma, müteşebbis olma anılarını, azimlerini anlattığı bu kitap gelecek nesiller için adeta bir köprü. Karamanımızın yetiştirdiği 50 seçkin insanın; okuma azmi, çaresizlikler içerisinde verdikleri mücadele karşısında, saygı ve takdir duygularım yetersiz kaldı.

Cumhuriyet' in ilk yıllarında tüm Anadolu'nun yaşadığı sıkıntıları yaşayan Karaman' ın en büyük avantajı ulaşımda demir yolunun, trenin olması. 1940'larda sadece ilkokul ve ortaokulun bulunduğu, lise öğrenimi için Konya ve İstanbul' un tercih edildiği bir ilçe. Bu tercihte, öğrenci çalışkan olacak, parasız yatılıyı kazanacak veya ailesinin yardımıyla okuyacak. İşte, Konya, İstanbul, Ankara, İzmir ve arkasından Amerika, Avrupa yolculuğu böylelikle başlar, başarılı bir şekilde neticelenir.

1935-50 arası doğumlu 50 başarılı Karamanlı'nın hayat hikâyesi, günümüz nesline mesajlarla dolu. Toprak Damlı Evlerin Çocukları,  meslekleri gereği Karamanımıza dönememişler ama hepsi Karaman aşkıyla, hasretiyle yanmışlar.

Mesleklerinde zirveye çıkmışlar. Prof’lar, dekanlar, rektörler, mühendisler, doktorlar, eczacılar, genel müdürler, işadamları olmuşlar.

Gençler, bu eseri mutlaka okumalı ve büyüklerimizi örnek almalısınız. Onların, okuma uğrundaki çabaları, gayretleri, başarıları rehberiniz olmalı.

Devletine, ülkesine büyük hizmetlerde bulunan Karamanlı büyüklerimizin, bu azim ve başarıları karşısında saygıyla eğilir, Anı Bisküvi' ye böyle bir eseri Karamanımıza kazandıkları için teşekkür ederim. İkinci 50.yi sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.