AMELİYATIN ARDINDAN GELEN MUTLULUK

TAKİP ET

Karaman'da yaşayan 53 yaşındaki Hatice Ünal, Uzun yıllardır çok yüksek dozda kullandığı insülin tedavisini başarılı şeker ameliyatı sonrası bırakarak hastalıktan kurtuldu.


AMELİYATIN ARDINDAN GELEN MUTLULUK
*Şeker hastalığını yendi oğluna sarıldı.
*Günde 3 defa 32, akşamları da 40 doz insülin almayı bıraktı.
    Karaman’da yaşayan 53 yaşındaki Hatice Ünal, Uzun yıllardır çok yüksek dozda kullandığı insülin tedavisini başarılı şeker ameliyatı sonrası bırakarak hastalıktan kurtuldu.
    Şeker hastalığından kurtulan anne Hatice Ünal ilk mutluluğunu da oğlu Batuhan’a sarılarak paylaştı.
    Karaman’dan ameliyat için Konya Tıp Fakültesi Hastanesine giden Hatice Ünsal için yapılan tetkiklerde çok uzun bir süredir çok yüksek dozda insülin kullanmasına rağmen şeker hastalığını bir türlü regüle edilemediği öğrenildi. Doktorlar bunun üzerine diyabet kaynaklı karaciğer yağlanması ve hipertansiyon gibi ağır rahatsızlıklarla hastaneye başvuran Hatiec Ünal’ı uzun zamandır başarıyla uyguladıkları laparoskopik Diyabet Cerrahisi operasyonuna almaya karar verdi.
    HASTALIĞI YENDİ
    Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yönetimindeki Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Genel Cerrahi ekibi tarafından ameliyata alınan Hatice Ünal, ameliyat sonrası yapılan tetkiklerde şeker düzeylerinin normale döndüğü ve bundan böyle insülin tedavisine devam etmesine ihtiyaç kalmadığı bilgi edinildi.
Ameliyattan 5 gün sonra gelen bu haber Ünal ailesini mutluluğa boğdu.
    Başarılı geçen operasyon hakkında açıklama yapan Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Hastamız çok uzun bir süredir çok yüksek dozda insülin kullanmasına rağmen şekeri bir türlü regüle edilememiş. Diyabet kaynaklı karaciğer yağlanması ve hipertansiyon gibi ağır rahatsızlıklarla hastanemize başvuran hastamızı, uzun zamandır başarıyla uyguladığımız laparoskopik Diyabet Cerrahisi operasyonuna almaya karar verdik. Ameliyatı oldukça başarılı geçen hastamızı izlemeye devam ediyoruz. Ameliyat tamamen kapalı yöntemle gerçekleştiği için de çok kısa sürede hastamız ayağa kalkıyor ve normal hayatına geri dönebiliyor. Biz bu ameliyatlar ile diyabetle yaşamanın bir mecburiyet olmadığını ve diyabet cerrahisi ile hastalarımızın ilaç ve insüline gerek duymadan sağlıklı bir yaşam sürebileceğini göstermiş oluyoruz” dedi. 
    ŞEKER İLAÇLARINI BIRAKTI
    Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde taburcu olmayı bekleyen Hatice Ünal ise, “Ben kaç yıldır şekerle boğuşuyorum. Yüksek dozda insülin almama rağmen şekerim bir türlü düzelmedi. Karaman’da yaşıyoruz. Selçuk Tıp’ın diyabet cerrahisinde büyük başarılar elde ettiğini bildiğimiz için gönül rahatlığıyla bu hastaneye yattık ve kendimizi doktorlarımıza emanet ettik. Şu anda ameliyatımın üzerinden beş gün geçti ve ben artık insülin veya başka bir şeker ilacı almıyorum. Şeker ile ilgili şikayetlerimin de ortadan kalktığını hissediyorum. Üstelik ameliyattan sonra da herhangi bir ağrı, sızı çekmedim, çok iyiyim” dedi.
    DOKTORLARA TEŞEKKÜR
    Karaman’da hemşirelik bölümünü okuduğu öğrenilen hastalığı boyunca da annesini yalnız bırakmayarak annesinin günde 3 defa 32, akşamları da 40 doz insülin aldığını belirten Batuhan Ünal’da doktorlara teşekkür etti. Ünal;
     “Annem uzun yıllardır insülin iğnesi alıyor. Ben hemşirelik okuduğum için insülin almasına yardımcı oluyordum. Günde 3 defa 32, akşamları da 40 doz insülin alıyordu. Birkaç gündür annem hiç insülin veya şeker ilacı kullanmaz oldu ve gayet iyi görünüyor. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.