Alişan Kapaklıkaya, Kazımkarabekir halkıyla buluştu

TAKİP ET

Kazımkarabekir Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde ilçeye gelen ünlü televizyon programcısı eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya öğrencilere ve ilçe halkına konferans verdi.

Kazımkarabekir Yüksekokulu konferans salonunda 13:30’da öğrencilere konferans veren Alişan Kapaklıkaya 16:00’da ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferansta ilçe halkı ile buluştu. 

Programda konuşma yapan Kazımkarabekir Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, “Türkiye’de vatandaşların kalbinde taht kuran Sayın Alişan Kapaklıkaya konferansına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kazımkarabekir eğitim camiası olarak öğrencilerimizin ve sizlerin gelişimine katkı sunmak amacıyla çalışmalar yapıyor, projeler üretiyoruz. Bu çalışmalardan biri de değerli meslek büyüğümüz gönüllerimize taht kurmuş Sayın Alişan Kapaklıkaya ile sizleri buluşturmak oldu. Ben fakiri kırmayarak nezaket gösterip ilçemizde sizlerle bir araya gelen Sayın Alişan Kapaklıkaya’ya şahsım ve sizler adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sayın velilerimiz  bildiğiniz üzere bir çoğunuzun evine geldim, gelmeye de devam ediyorum. Buralarda da ifade ettiğim üzere biz çocuklarımıza güveniyoruz. Bizler ve sizler el ele vererek en güzel başarılara imza atacağımıza inancım tamdır. 70 saniyede izleyeceğimiz çalışmaların hepsi sizler için hayata geçirildi. Uygulanmaya devam ediyor. Sizleri bunlarda daha etkin şekilde görmek istiyoruz. Meslekte 25. Yılını geride bırakmış Karaman’ın köyünden çıkarak memleketin bir çok noktasında hizmet vermiş ve şu an sizlere hizmet etmeye çalışan hemşehriniz  olarak şunu belirtmek isterim ki hepsi birbirinden kıymetli pırlanta gibi evlatlara sahipsiniz.  Memleketimizi refaha huzura çıkartacak olan ancak ve sadece bu çocuklardır. Salona girişte gördüğünüz üzere rehberlik masası,  açık öğretim okulları ve kurslar masası mevcuttur. Buralardan istifade etmenizi rica ediyorum.  Bütün eğitim camiamızın büyük gayretleri ile açık öğretim okulları kayıtlarını kısa sürede yaklaşık dört katına çıkardık. Hedefimiz ilçede en alt mezuniyet seviyesini lise yapmaktır. Hemen salon çıkışında bilgi alabilirsiniz. Kayıt ücreti konusunda sıkıntı yaşayan kardeşlerimin kayıt ücretini ben karşılamaya hazırım. Siz yeterki okuyun. 

Paşa torunları 70 dakika okuyor projesine sağladığınız katkı bizleri çok mutlu ediyor. Her akşam 20:30-21:00 saatleri arasında ailecek kitap okumayı ihmal etmeyiniz. Her ay çeşitli vesilelerle yüzlerce kitap hediye ediyoruz. Bunların dışında kitap ihtiyacınız olursa kapım sizlere açık katkı sunmaktan mutluluk duyarım. Misafirim öğretmenim projemizde bizlere kapılarınızı açtığınız, tatlı diliniz güler yüzünüz için, sizlere minnettarım. 

İlçede göreve başladığım günden bu güne en büyük desteğim kıymetli çalışma arkadaşlarıma en kalbi şükranlarımı sunuyorum. İlçemizdeki eğitim faaliyetlerine ve bizlere destek olan ilçe Kaymakamımız Sayın Ramazan Aykut Saka başta olmak üzere bütün kurumlara ve paydaşlarımıza ayrıca salonu bizlere tahsis eden Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Kazımkarebekir Yüksekokulu’na ve Müdürü Prof. Dr. Ümit Bayrakçı’ya canı gönülden teşekkür ederim. “ dedi. 

Konferans bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu ve Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Aykut Saka teşekkür taktiminde bulundular

Programa .  Kâzımkarabekir Kaymakamı Ramazan Aykut Saka, Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Eyyup Çayır, AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, Kâzımkarabekir Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ümit Bayrakçı,  Karaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İl Genel Meclisi Üyeleri Durmuş Demirci ve Durmuş Kılbasanlı, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Recep Kaya,  ilçe daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve ilçe halkı katıldı.