ALİ ÖNGAY: "MUHTARLAR KÖY VE MAHALLELERİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİDİR"

TAKİP ET

3'üncü kez kutlanan Muhtarlar Gününde Atatürk Anıtına çelenk bırakan Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, 'Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya da devam edecektir' dedi.

Karaman Muhtarlar Derneği 19 Ekim Muhtarlar Gününde Cumhuriyet Parkında program düzenlendi. Düzenlenen programda Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Çelenk bırakma merasiminin ardından konuşma yapan Başkan Öngay, “Bilindiği üzere Muhtarlar demokrasinin en küçük yapı taşıdır. Bu anlamda burada görev yapan muhtarlar olarak, 19 Ekim’i bizlerin günü olarak tayin eden Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen değerli devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum.

İlimizde gerek köy* ve gerekse mahalle muhtarları olarak, İlimizin bütün kurum ve kuruluşları ile birlikte, tam dayanışma ve koordineli olarak görevimizi sürdürüyoruz. Bu anlamlı 19 Ekim muhtarlar günü bizler için ortak sorunlarımızı paylaşılıp, ortak çözüm yolları bulma açısından büyük önem taşımaktadır.

Muhtarlar, vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen ve Cumhuriyet tarihimiz boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya da devam edecektir.

“MUHTARLAR DEVLET MİLLET BÜTÜNLEŞMESİNİN HARCIDIR”

Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.

Muhtarlık müessesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu herkes tarafından bilinmektedir.

“MUHTARLAR DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARINI TEMSİL EDER”

Muhtar, bulunduğu yerlerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekle ve halkımızla devlet kurumlan arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

Muhtarlar, zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir.

Bu vesileyle bizlerin övünç günü olarak, bu yıl 3. kez kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar gününün yürekteni kutluyorum” dedi.