Alanya Nerede, Nasıl Gidilir? Nerede Kalınır? Ucuz Otel Nasıl Bulunur?

TAKİP ET

Türkiye’nin güney sahillerinin gözde tatil adresi Antalya’nın bir ilçesi olan Alanya, Antalya Merkez’e 150 km uzaklıktadır. Yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrayan ilçenin en yakın komşuları yine turizm cenneti olan Manavgat, Gündoğmuş ve Gazipaşa’dır. Alanya aynı zamanda Konya, Karaman ve Isparta’ya da komşudur. Alanya’ya gittiğinizde aynı zamanda yakın il ve ilçeleri ziyaret edebilirsiniz. Yarımada şekliyle sırtını Toros Dağları’na yaslayan Alanya’nın nüfusu ise 300 bin civarındadır.

Alanya’ya Nasıl Gidilir?

Ulaşım olanaklarının oldukça gelişmiş olduğu Alanya’ya gitmek için hava, kara ve deniz yolunu tercih edebilirsiniz. Alanya Gazipaşa Havalimanı 2012 yılında hizmete açılmıştır ve uzun saatler süren havalimanı aktarması ortadan kalkmıştır. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin pek çok şehrinden ve İngiltere, Almanya gibi ülkemize çokça turist gelen ülkelerden Alanya’ya uçak seferleri düzenlenmektedir.

Alanya’ya her şehirden otobüs seferleri de düzenlenmekte. Alanya otogarından ise istediğiniz bölgeye aktarma yapabileceğiniz otobüs, taksi, minibüs gibi şehir için vasıtalar bulunmakta. Dilerseniz araç kiralama seçeneğini kullanarak da Alanya ve çevresinde dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Özel aracınızla İstanbul’dan Alanya’ya gitmek isterseniz Dilovası’ndan karşıya geçerek Kütahya-Afyon-Antalya-Alanya güzergahını takip edebilirsiniz. İstanbul Alanya arası 850 km’dir ve yaklaşık 10 saat sürmektedir.

Alanya’da Nerede Kalınır?

Alanya’ya gelmişken hem gezmek hem de tatil yapmak istiyorsanız şehir merkezi ve yakın noktaları tercih etmelisiniz. Eğer amacınız sadece Alanya’nın eşsiz denizinin ve doğasının keyfini çıkararak dünyaca üne sahip konforlu Alanya otelleri hizmetlerinden faydalanmaksa Okurcalar, Avsallar ve Kavaklı bölgelerinde bulunan 5 yıldızlı her şey dahil otelleri tercih edebilirsiniz.

Alanya’da Ucuz Otel Nasıl Bulunur?

Alanya’da ucuz tatil yapmak istiyorsanız yapmanız gerekenlerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Erken Rezervasyon Kampanyalarını kaçırmayın! %50’ye varan indirimler sadece bu dönemde!

Tatilinizi son dakikaya bıraktıysanız son dakika kampanyalı oteller arasında Alanya otelleri var mı? Kontrol edin.

Banka anlaşmalı tur operatörlerini tercih ederek taksit sayısını çoğaltabilir ve cip para, puan gibi avantajlar elde edebilirsiniz.

E-bültenlere abone olarak kampanyalardan haberdar olun.