Aktekke Millet Bahçesinde çalışmalar aralıksız sürüyor

TAKİP ET

Millet bahçesi yapım çalışmaları devam ediyor...

Karaman’ın en önemli projelerinden olan Aktekke Millet Bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde Millet Bahçesi yapılması yönünde verdiği talimat ve proje kapsamında ilimizin de Aktekke Kent Meydanı, eski Anafartalar Okulu ve eski devlet hastanesinin bulunduğu alanında yapılması planlanan millet bahçesi yapım çalışmaları devam ediyor.

TOKİ tarafından 30 Aralık'ta yapılan ihale sonrasında çalışmalara hemen başlandı. Millet Bahçesinde alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

KIRAATHANEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Proje kapsamında projenin orta kısmında bulunan kıraathanede çalışmaların devam ettiği gözlendi. 660 metre kare alanda yapılacak olan millet kıraathanesinin zemin çalışmalarının tamamlandığı, beton çalışmalarının ise devam ettiği gözlendi.

Projede iki adet tuvalet yapılırken bina çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Karaman Kalesine yakın kısımda bulunan alanda ise çiçek bahçelerinin yapım çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. 

PROJENİN İLK ETABI BU YILSONU TAMAMLANACAK

Millet Bahçesi projesinde yer alan oyun alanları yapılan çalışmalarla büyük oranda tamamlandı. 973 metre kare alanda kurulan oyun alanında çocukların keyifle vakit geçireceği alanlar bulunuyor. 

Projede çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, projenin ilk etabının bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

İki etap halinde yapılacak Aktekke Millet Bahçesinin ilk etabı 43.700 m² alan üzerinde inşa edilecek. 660 m² Millet Kıraathanesi, 127 araçlık otopark, 857 adet ağaç, 28.000 adet çalı, 24.855 m² çim, 973 m² çocuk alanları, 115 m² kuru havuz, 265 m² fitness alanı, 627 m bisiklet yolu ve koşu parkuru, 21 adet kameriye, 91 adet bank proje kapsamında ilk etapta yapılıyor. 



















































karaman karaman haber millet bahçesi aktekke aktekke millet bahçesi karaman millet bahçesi