AKŞENER: "TÜRKİYE EKONOMİSİNİN İÇİNE TÜKÜRDÜNÜZ"

TAKİP ET

İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Karaman’da vatandaşlarla buluştu. Akşener’in Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yaptığı mitinge yağmura rağmen yüzlerce vatandaş katıldı.

Meydanda kurulan sahneye boynunda Karamanspor’un atkısıyla çıkan Akşener, anne tarafından Karamanlı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Karaman’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Akşener, “Annem şimdi sağ olsaydı, bugün burada beni karşılamış olmanızdan dolayı gurur duyardı. ‘Gördün mü benim memleket öyledir’ diyerek övünürdü” dedi.

Selamlama konuşmasının ardından iktidara yönelik bazı söylemlerde bulunan Akşener, “Kendi yandaşlarınızı zengin etmek için Türkiye ekonomisinin içine tükürdünüz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve ekonomi politikalarını çok sert bir dille eleştiren Akşener, “İşte doların halini görüyorsunuz, aldı başını gidiyor. Karaman’daki gıda üzerine faaliyet gösteren fabrikaların girdilerinin dolar üzerinden olduğu için girdi fiyatlarının hepsinin artması demek. Bu fiyatın iç piyasaya yansıması demek,  işçinin azaltılması, çalışanın işine son verilmesi demek. Vatandaşın elektriğine zam demek çiftçinin mazotuna zam demek” şeklinde konuştu.

“AZ YE BE KARDEŞİM”

“Sen üreten bir ülke olsan, şeker fabrikalarını satmazdın” sözlerini kullanarak iktidarı hedef gösteren Akşener, “Şeker fabrikalarını sattılar biliyorsunuz. Buradan satın alanları uyarıyorum 25'inde bu satışları iptal edeceğim sakın ola ki el sürmeyin. Kurumların için berhava ettiniz. Şimdi şeker fabrikaları gitti.  Satılan şeker fabrikalarının sebebi şu, diyorlar ki zarar ediyormuş. Az ye be kardeşim, az harca be kardeşim. 1100 odalı sarayda oturuyorsun. İtibardan tasarruf olmazmış” serzenişinde bulundu.

KARAMAN’DAN OY İSTEDİ

“Cumhurbaşkanı Akşener” nidalarıyla meydanda bağıranlara seslenen Akşener, “İkinci turda sayın Erdoğan karşısında kimi görmek istemez” sorusunu sordu, meydandaki vatandaşlardan aldığı “Sizi!” cevabı üzerine şunları söyledi: “İşte o zaman ilk turda ona oy verin” diyerek kendisine oy istedi.

Konuşmasının ardından İyi Parti Karaman Milletvekili Adayları İsmet Hilmi Hatipoğlu, Atilla Zorlu ve Merve Uçarı sahneye davet eden Akşener, “Milletvekili adaylarımızı, siz kıymetli hemşerilerime emanet ediyorum” diyerek programına son verdi.