AKGÖL YENİDEN KUŞ CENNETİ OLACAK

TAKİP ET

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Akgöl'ü kurtarmak için adeta seferber oldu.

Yoğun yağışların ardından taşan Ayrancı Barajı’nda Başkan Büyükkarcı ve beraberindeki heyet, incelemelerde bulundu. 
    Büyükkarcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl her zamankinden fazla yağış alan ilçenin barajınınyüzde yüz doluluğa ulaşarak taşkınlığa sebep olduğunu söyledi.
1958 yılında yapımı biten, 1963 yılında sulama faaliyetine geçen Ayrancı ilçe barajının 6 bin 400 hektar alan üzerine yapıldığını hatırlatan Büyükkarcı,barajın daha sonradan sulama alanı 16 bin hektara kadar genişlediğini aktardı.
Büyükkarcı, kapasitesi 36 milyon metreküp olan barajın zamanla dibinin dolması sonucu 30 milyon metreküp su hacmine sahip olduğunu dile getirdi.
    AKGÖL HAVZAMIZ BURADAN GİDEN SULARLA YENİDEN HAYAT BULACAK
    Akgöl’ün Ayrancı Barajından gelen sularla tekrar eski haline döneceğini ifade eden Büyükkarcı, “Kış aylarının sona ermesi ile birlikte hızla doluluk oranı artan baraj 18 Nisan günü taşmaya başladı. Buradan taşan sular Akgöl havzasına kadar ulaştı. Olayda sevindirici olan durum ise bir zamanların kuş cenneti olan Akgöl havzamız buradan giden sularla yeniden hayat bulacak diye ümit ediyorum. Taşma, yüksek kesimlerdeki köylerimizde halen bulunan karların erimesi ve su gözlerinin bahar ayları ile birlikte patlaması da düşünüldüğünde iki ay sürebilir” diye konuştu.
Murat Özünal