AK PARTİ'DE İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

TAKİP ET

AK Parti Karaman Teşkilatı Ocak 2016 İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Karaman Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy,  Belde, ilçe Belediye Başkanları, mahalle, köy, belde, ilçe başkanları, tüm teşkilat mensupları  katıldı.

İl danışma meclisi toplantısına gönderilen telgraflar okunmasından sonra divan, divan Başkanı Murat Öztürk, Başkan Yardımcısı Özgür Soyalan, Üyeler Serap Güler, Sami Sağkaya’dan oluştu.

Divan Başkanı Murat Öztürk, yaptığı konuşmada, "Gerçekten bu günde kendisinden fedakarlık toplantımıza katılmanız çok önemli. Bizleri belki de diğer partilerden ayıran en önemli neden de bence budur. Sadece bir siyasi parti çalışması olarak bu işi aynı zamanda manevi bir heyecanla ve dava bilinci olarak görmek gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar parti çalışmalarında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Karaman Ak Parti teşkilatları olarak birbirlerine olan sevgi ve saygıyı hiç kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğimize olan inancımız tamdır. Bundan sonraki dönemde de çalışmalarımıza aynı heyecan ve disiplinli olarak 2023 hedeflerine daha da çok yaklaştırmakta olacağını ifade etmek istiyorum" dedi. 

İl Başkanı Nazmi Ünlü ise konuşmasında, AK Parti’miz Türk siyasetinde pek çok gelenek başlatmıştır ve bunlardan birisi de İl danışma meclisi toplantılarıdır. AK Parti kuruluşundan itibaren istişareye çok önem vermiş ve istişareyi kurumsallaştırmıştır. Siyasetimiz adalet, hakkaniyet ve istişare üzerine kuruludur. İlk günkü aşkla, şevkle ve kararlılıkla Karaman’ın her zaman hizmetindeyiz.

Son aylarda Hatay’ın güneyindeki Türkmenler bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedir. Türkmen dağında ilerlemeye çalışan Suriye ordusu, bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. İçinde bulundukları savaş ve kış şartlarını da göz önüne aldığımız zaman oradaki kardeşlerimiz zor günler geçirmektedirler. AK Parti olarak bu saldırıları kınadık ve kınamaya devam ediyoruz.

Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Türkmen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sosyal İşler Başkanımız Nükhet Hotar’ın yaptığı görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler, tespit edilmiştir.

Bizler de Karaman AK Parti teşkilatları olarak 3 Tır İhtiyaç malzemelerini İl Başkan Yardımcımız Eşref Pınar, Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Mustafa Gülcan Refakatinde yerine ulaştırdık. Bu Kampanyaya destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Karaman İlimiz olarak bayır bucak Türkmen kardeşlerimize 16 tır yardım göndermiş bulunuyoruz.

İyi yönetilen Türkiye her şart altında istikrarını koruyor, adım adım bütün engellemelere rağmen geleceğini inşa ediyor, bu parlak tablo içinde, eksikliği hissedilen tek husus "ciddi muhalefet"tir. 

Ne yazık ki 14 yıldır olduğu gibi bugün de Türkiye'nin bugünü ve geleceği için gerçekleştirdiği atılımlara muhalefetten hiçbir katkı gelmiyor.  "Muhalefet, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Gelin bu ülkeyi el birliğiyle geleceğe taşıyalım" çağrısına bile yanaşmıyorlar.

AK Parti millet için yoğun bir mesai verirken, gece gündüz koştururken, son bir hafta içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine bir siyasi parti, Ana muhalefet partisi liderine yakışmayacak bir tutum takınmıştır.

Kılıçdaroğlu'nun, bulunduğu yüksek makama, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı kullandığı üslup asla kabul edilemez. Sizin demokrasiye, milletin tercihine saygınız bu mu? Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına saygınız bu mu? AK Parti olarak, Bizler bu ülkenin meselelerinin çözümüne sizleri dahil etmek için defalarca çağrıda bulunduk ve halen de bulunmaya devam ediyoruz. Meclis çatısı altındaki misyonunuza, konumunuza, vekillik makamınıza saygı gösteriyoruz. Ancak sizden de aynı saygıyı beklemek, bizim hakkımızdır. Ancak siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na saygı gösteremiyor, hakaretler, tehditler savuruyorsunuz. Eskiden oy veren vatandaşlarımıza hakaret ederdiniz, şimdi milletimizin oy verdiği kişilere, özellikle de Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyorsunuz. Muhalefetinizdeki tek değişim bu. Yıllardır bu üslupsuzluğunuz, bu yapıcılıktan uzak siyasi tutumunuz sebebiyle bu millet size ders üstüne ders verdi, her seçimde sizi sandığa gömdü ama hiçbir şey öğrenmediniz. 

Siz aynı ezbere, aynı nezaketsizliğe, demokratik olgunluktan nasibini almamış aynı yıkıcı söyleme devam ediyorsunuz. Kılıçdaroğlu bilsin ki Türkiye bu köhne siyasi anlayışları çoktan aştı.

Halkımız hem 7 Haziran'da hem de 1 Kasım'da anlayabilenler için ibretlerle dolu tarihi mesajlar vermiştir. AK Parti bu mesajları alabildiği için bugün yüzde 50'ye yakın bir oyla iktidar olmuştur, kamuoyu anketleri de oylarımızın sürekli yükseldiğini ortaya koyuyor.

Siz, 'neden bu millet bizi tercih etmiyor, neden iktidar için bir seçenek olamıyoruz, yüzde 30'a bile yaklaşamıyoruz' diye hiç kendi kendinize soruyor musunuz? Hiç dönüp aynaya bakıp, 'neden bu millet bize itibar etmiyor, bizim söylediklerimizi kaale almıyor, verdiğimiz bütün bu uçuk vaatlere bile gözünün ucuyla bakmıyor' diye kendi kendinize soruyor musunuz?

"CHP'nin zihniyeti, kafası değişmiyor"

"Sürekli kurultaylar yaparlar ama kurultaylarda seviyeli tek bir tartışmanın olduğunu, tek bir özeleştirinin gündeme gelip, yeniden yapılanmanın gerçekleştiğini göremezsiniz. Sürekli kadrolar, isimler değişir ama değişmeyen bir tek şey var o da CHP'nin zihniyeti, kafası değişmiyor, problem orada. İsimlerin değişmesi önemli değil. Çünkü özeleştiri yapmıyorlar, istişare etmiyorlar, fonksiyonel bir anlayışı siyasete egemen kılmaya çalışıyorlar" 

Partilerinin kongresinde bile vizyon çizmek yerine hakaret ediyorlar. Size oy verenler de dahil olmak üzere bütün vatandaşlarımız aslında size niye itibar edilmediği sorusunun cevabını biliyor, bilmeyen sadece Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi.

Önümüzde temsil kabiliyeti yüksek bir Meclis tablosu var, 1 Kasım seçimlerinden sonra her alanda çok önemli hedeflerimiz var.  Hükümet Programımız açıklandı, bunun ardından adım adım reform ve projeleri hayata geçirmeye başladık, seçim öncesi vatandaşlarımıza vadettiklerimizin tümünü büyük hızla gerçekleştiriyoruz.

Bugün itibarıyla ilk üç ay için reformlarımızın yüzde 30'unu, vaatlerimizin ise Meclis'te görüşmeleri devam edenlerle birlikte yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Daha yılın ilk ayı tamamlanmadı ama bunları gerçekleştirdik.

Karaman Milletvekili Recep Şeker de konuşmasında, "Bugün itibarıyla ilk üç ay için reformlarımızın yüzde 30'unu, vaatlerimizin ise Meclis'te görüşmeleri devam edenlerle birlikte yüzde 66'sını gerçekleştirdik. Hamdolsun. Daha yılın ilk ayı tamamlanmadı ama bunları gerçekleştirdik".

Asgari ücreti bin 300 liraya çıkardık. Emeklilere yılda bin 200 lira ek zam yaptık, emeklilerimiz ilk zamlı maaşlarını da aldılar. Astsubay emeklilerinin intibak sorununu çözdük.Lisans öğrencilerinin bursunu 400 liraya yükselttik ve yükseltilmiş bursu almaya başladılar.Askeri öğrenci harçlıklarını 400, er ve erbaş harçlıklarını 100 liraya çıkardık.Esnafa 30 bin TL faizsiz kredi vermeye başladık.Gençlere 50 bin TL karşılıksız nakdi destek vermeye başladık.Gençlerimize 100 bin TL kredi verdik ve krediye yüzde 85 kefalet imkanı getirdik. Meclis'imizde tartışılıyor, gençlerimizin kurduğu iş yerleriyle ilgili 3 yıl vergi alınmaması uygulamasını başlatıyoruz. 30 bin öğretmen ataması için yasal düzenlemeler bitti, inşallah Şubat ayında atamaları gerçekleştirmiş olacağız.140 tane öğretmen Karaman’a atanacak.KOBİ'ler için kefalet limiti yükseltmesi ve vadelerinin artırılmasını sağladık.Yem ve gübrede KDV'yi tamamen kaldırdık. Kaldıracağız demiyoruz, kaldırdık.5 dönüm altında yetiştiricilik yapan çiftçilerimize destekleme düzenlemesi yaptık. Çiftçilerimize seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteği veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla dövizle askerlik bedelini bin avroya düşürdük.Elektronik kimlik kartının uygulamaya geçmesi için yasal düzenlemeleri tamamladık ve ilk aşamada pilot uygulamaya başlıyoruz."

Karaman Milletvekili,Tarım,Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Recep Konuk ise konuşmasında, 

Ülkemiz büyüyecek, ülkemizin büyümesine hiçbir güç mani olamayacaktır. Yeni anayasa bu milletin hakettiği şekilde olacaktır. Başkanlık sisteminde muhalefetin kaygısı var, CHP’nin kaygısı var, iktidara bir daha gelemeyecekleri korkusu var.  Yeni anayasa ile başkanlık sistemi ile ayağımızdaki prangalar kırılacaktır.  Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor, terörle ilgili ülkemiz kurtuluş savaşı veriyor.

Karaman bulunduğu konum ile İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan çok önemli bir şehirdir. Bunu fırsata çevireceğiz. Serbest bölgesi ile, havaalanı ile, yatırımlarımızla.

Biz birlikte daha güçlüyüz, sen ben yok Karaman var diyeceğiz. Bizler hizmet erleriyiz. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Hep birlikte çalışacağız, bizim çalışmalarımıza ayak uyduramayanlarla yollarımızı ayıracağız" ifadelerini kullandı. 

Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atabay; Üyelerin güncellenmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

İl Kadın kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy Kadın kolları çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Gençlik Kolları Sekreteri Hüseyin Aksoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.