"AK Parti'yi İş Kapısı Olarak Görenler Bu Partiye Giremeyecek"

TAKİP ET

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç, 7. Olağan Kongre süreciyle ilgili açıklamada bulundu.

Parti il binasında düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, İl ve İlçe yönetimi, partililer ile vatandaşlar katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tunç, yaptığı konuşmada, “AK Parti Genel Merkezimizin 7. Olağan Kongre Seçim Takvimini açıkladıktan sonra Karaman Merkez İlçe Başkanlığı olarak yönetimimizde ki arkadaşlarımızın hepsiyle beraber çalışmalarımıza başladık. Karaman merkeze bağlı 93 köyde tek tek arkadaşlarım giderek sandığı götürerek üyelerimizin önüne sandığı koyduk ve delege seçimlerimizi köylerimizde tamamladık. Karaman'a bağlı 56 mahallemizde delege seçimlerimiz tamamlanmış olacak. kongre aşamalarından olan delege seçimleri demokratik ve şeffaf bir şekilde bundan önce nasıl yapılıyorsa bugünde aynı şekilde ve AK Parti üyelerinin bir şöleni olarak yapılmaktadır. bu süreçler bizim açımızdan birlik beraberlik yenilenme tazelenme gücümüze güç katma anlamı taşımaktadır.  Delege seçimleriyle başlayan bu süreç, ilçe kongresi, il kongresi ve büyük kongre ile hayırlısı ile tamamlanacaktır” dedi.

“BELDELERDE YÖNETİM ATAMA USULÜ İLE GELECEK”

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ise  “7 Ekim tarihi itibariyle 7. Olağan Kongre sürecimizi genel merkezimiz başlattı. 7 Ekim tarihinden sonra tüm Türkiye çapında yapılan hazırlıklar neticesinde Aralık ayı başından itibaren de delege seçim aşamasına geçtik. Tüm Türkiye'de delege seçimlerimiz tamamlanacak. Aralık ayının sonu Ocak ayının başı itibariyle de belde seçimlerimiz tamamlanacak. Karaman olarak bizim seçime gideceğimiz bir beldemiz var. Ermenek Güneyyurt beldemizde seçim yapacağız. Diğer beldelerimizde de beldelerde yönetim atama usulü ile gelecek. İlçelerimizde ise Ocak ayından itibaren Nisan ayının sonuna kadar ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. Tüm Türkiye çağında ise il kongreleri Mayıs ayından itibaren 2020'nin sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması hedeflenmekte” diye konuştu.

“AK PARTİ'Yİ İŞ KAPISI OLARAK GÖRENLER BU PARTİYE GİREMEYECEK”

Çağlayan açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Doğru dürüst düzgün hakka hukuka riayet eden milletine hizmet eden teşkilatları oluşturmak ana gayemiz.  Bundan sonra AK Parti'yi iş kapısı olan iş kapısı olarak görmek isteyenler olmayacak. Bunun bilinmesi gerekiyor. Genel Merkezimizin de çalışmaları bu doğrultuda. AK Parti'yi iş kapısı olarak görenler bu partiye giremeyecek. AK Parti'den beslenmeyi düşünüp etrafta dolaşanlar bu amaçlarına ulaşamayacaklar.”