AK PARTİ'NİN YEREL SEÇİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

TAKİP ET

AK Parti'de Aday Adaylığı müracaatları 5-12 Kasım olarak belirlendi.

31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’de takvimi belli oldu.

 Seçim takvimini belirlemek için aylardır yoğun bir şekilde çalışan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere aday adaylığı başvurularını alarak başlayacak. Bu kapsamda AK Parti'den aday adayı olacak adaylar başvurularını 5 Kasım ile 12 Kasım tarihleri arasında yapacaklar. Aday adaylığı için yapılacak başvuralar sonrası temayül yoklamaları yapılacak.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN BELİRLENEN KRİTERLER

MYK'nın belirlediği seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak. Aday adaylarında aranacak özellikler şöyle sıralandı: “Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü”

AK Parti kaynaklarından elde edilen bir başka bilgi ise kadın aday sayısı. Bu konuda alınan bilgilerde ise AK Parti'nin yerel seçimlerde kadın aday sayısında ciddi bir artış olacağı yönünde. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı öğrenildi. 

TEBDİLİ KIYAFET ARAŞTIRMALAR YAPILDI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belediye başkanlığı adaylıkları için ise titiz bir çalışma yürüttü. Bu konuda yapılan açıklamalarda ise, ''"Çok sayıda AK Partili, bilmediği seçim bölgelerine tebdil-i kıyafetle giderek halkın nabzını tuttu. Kimlerin aday olması halinde oy verecekleri sorusu yöneltildi. Aday olmayı düşünmeyen isimler de çıktı bu incelemede'' ifadeleri kullanıldı.