AK Parti mitingi beklenen ilgiyi görmedi

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, mitinge katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a geldi.

Ünal, Akçaşehir ve Sudurağı’nda düzenlenen mitinge katılarak konuşma yaptı, belediye başkan adayları için vatandaşlardan oy istedi.

Ünal daha sonra Karaman Valisi Fahri Meral’i makamında ziyaret etti. Karaman'a ilk defa geldiğini söyleyen Ünal, "Karaman'ın manevi havası, atmosferi ve hem Karamanoğlu Mehmet Bey'in hem Yunus Emre'nin, hem de Kazımkarabekir Paşa’nın şehri. Yunus Emre Hazretlerinin makamına gitmeyi çok istedim. Nasip olmadı. Seçimin ardından yeniden Karaman'a geliriz inşallah" diye konuştu.  

Ünal daha sonra partisince Aktekke 15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen mitinge katıldı. Burada konuşan Ünal, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin için vatandaşlardan destek istedi. 

Ünal, AK Parti'nin hikayesinin bir millet aşkı hikayesi olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesinin de milletine aşık bir adamın hikayesi olduğunu belirterek,  “Gençlere Ailenizi çok sevin. Ailenizi, annenizi, babanızı kardeşlerinizi aşkla sevin. Mahallenizi, şehrinizi aşkla sevin, işinizi aşkla yapın. Bu millete, bayrağa, vatana, devlete aşkla, sadakatle bağlı olun. Çünkü bu güzel bayrak uğrunda ölmeyi hak eden bir bayrak ve bu vatan uğrunda ölenlerin bize vatan kıldığı bir toprak" ifadelerini kullandı. 

Gündemdeki beka meselesine değinen Ünal, "Birileri beka meselesi dediğimizde bize diyorlar ki ne bekası. Biz bin yıldan beri bu topraklarda bir bağımsızlık mücadelesi veriyoruz. Bu topraklarda yaşayan hiç kimse boğun eğmedi. Ne haçlılara boğun eğdi ne de eşkıyalara boğun eğdi. Bağımsızlığı bu topraklar üzerinde karakter haline getirdi bu millet ve şimdi biz 15 Temmuz’u yaşamadık mı? Biz dört tane terör örgütü ile mücadele etmiyor muyuz? Biz çocuklarımız bu topraklarda bağımsız yaşasın diye bu kavgayı vermiyor muyuz?" dedi. 

Seçime son bir hafta kaldığını hatırlatan Ünal,  "Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart'ta daha güçlü olması için son bir hafta büyük bir çaba ile çalışacağız. BM Genel Kurulunda Recep Tayyip Erdoğan dünya beşten büyüktür derken arkasında milletin gücünü hissediyor. O yüzden daha güçlü olması için 31 Mart'ta güçlü bir destek vereceğiz. Son bir hafta daha çok çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Ünal, Belediye başkan adayları ile fotoğraf çektirdi. Mitinge ilginin az olduğu gözlenirken miting Uğur Işılak konseri ise devam etti.