AK Parti Kadın Kolları

TAKİP ET

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ümit Gülin Göksoy ve yönetimindekiler 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla hastaları ziyaret etti.

AK PARTİ KADIN KOLLARI KANSER HAFTASINDA HAZTALARI ZİYARET ETTİ
AK Partili kadınlar evde ziyaret ettikleri hastaların kanseri yendikten sonra diğer kanser hastalarına da bu konuda umut ışığı olduklarından, kanserin yenilmeyecek bir hastalık olmadığından, erken teşhis ve tedavinin öneminden bahsettiler.
Başkan  Göksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Nisan ayının ilk haftası, Türkiye'de Kanserle Savaş Haftası olarak kabul edilmiştir. Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası'nda, ülkemiz açısından önemi  giderek artan kanser hastalığına karşı bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık kazandırma amaçlanmaktadır.
Ziyaret ettiğimiz hastalarda kanseri yenmiş hatta iki kanser türünü birden yenmiş olanlarla, hastalığın erken teşhisle ilk aşamasında olup tedavi gören hastalarla tanıştık. Kanseri yenmiş hastalarda hayata ne kadar bağlı olduklarını, yaşama sevinçlerini, kanserden korkmadıklarını ve bu hastalığın yenilemeyecek bir hastalık olmadığını” dedi
Moralin en önemli faktör olduğuna değinen Göksoy sözlerine şöyle devam etti: “Kanser tedavisi sürecinde, hastalar kendi sınırlılıklarını kabul etmeyi, becerilerini tanımayı, hedef koymayı, başkalarından destek istemeyi öğrenirler. O ana dek, hayatları; olumsuzluklar, tatminsizler ve gerçekleşmeyen hedeflerle mücadele ederek geçmiş kişiler, o anı, o günü yaşamanın değerini anlayarak, yaşamdaki güzel şeylere odaklanarak yaşamlarındaki olumlulukları arttırabilirler.
Gerçekten de kanserli hastaların tedavisinde hastanın psikolojik durumu ve hastaların morallerinin yüksek tutulması tedaviye uyumu ve tedavi başarısını etkilemektedir. bu nedenle hastalara psikolojik yönden destek olunması ve morallerinin oldukça yüksek tutulması önemlidir.
Kanserin tedavisinde  devletimizin sunduğu hizmetler oldukça maliyeti yüksek hizmetler olmasına rağmen devletimiz kanserde erken teşhisin yaşamın devamı için çok önemli olması nedeniyle vatandaşlarımıza bu hizmetleri ücretsiz vermektedir. Köylerde evlere kadar gidip tedavilerin yapılması için her türlü hizmeti ücretsiz sunmaktadır.”
Her şeye rağmen kansere yakalanmanın dünyanın sonu olmadığını kaydeden GÖKSOY,   “Düzenli kontrollerle erken dönemde teşhis edilen kanser hastalıklarının büyük çoğunluğunun tedavi edilebildiğinin ve insanların sağlıklarına tekrar kavuşabilir. Bu sebeple diyoruz ki: KANSER ENGELLENEBİLİR BİR HASTALIKTIR. ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR” dedi.