AK PARTİ İL BAŞKANI M.ER; "BU ÖNEMLİ BAYRAM, DÜNYADA SEVGİNİN, KARDEŞLİĞİN VE BARIŞIN TÜRKİYE TOPRAKLARINDA YEŞERMESİNİ SAĞLAMIŞTIR"

TAKİP ET

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mehmet Er, mesajında şunları kaydetti; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 98. Yıl Dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

Dört bir yandan kuşatılmış olan ülkemiz zorlu süreçlerden geçerken, büyük bir mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920'de Ulusal Egemenlik, tesis edilip tarih yeniden yazılmıştır.

Millet iradesinin oluşturduğu TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır.

Gücünü milletinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, dün olduğu gibi bugün de, milletinin hizmetinde görevini hassasiyetle sürdürmektedir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. 

Umudun simgesi, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrıca önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dünya çocukları ülkemizde bir araya gelmekte, dünya barışının temelleri atılmaktadır. Bu önemli bayram, dünyada sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. Çocuklarımız, kıymetlilerimiz, geleceğimiz, umutlarımızdır.

Bizler, geleceğimiz çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıdan aldığımız güç ile yarınları inşa ediyoruz.

Çünkü onların berrak zihinleri, coşkulu kalpleri, aydınlık hayalleri Türkiye’nin en büyük güvencesidir. 

Bu duygu ve  düşüncelerle 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Haber: Mustafa ÇETİN