AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal Karaman'da

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Karaman merkeze bağlı Akçaşehir Beldesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Belde meydanında vatandaşlara hitap eden Ünal, Akçaşehir AK Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Yirşen için oy istedi.

Ünal, konuşmasında "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, liderliğinde bir hikayemiz var. Aslında bu bir millet aşkı hikayesi. AK Parti'nin hikayesi bir millet aşkı hikayesi. Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi de milletine aşık bir adamın hikayesi. Çünkü geriye dönüp baktığımızda bunca iş bunda mücadele aşk olmasa olmaz. Eğer bu işler aşkla yapılmasaydı bu işler olmazdı. Yeri geldi milletin iradesi üzerindeki vesayetle kavga ettik, mücadele verdik. Yeri geldi darbecilere direndik. Yeri geldi Türkiye'nin düşmanlarına dik durduk eğilmedik yenilmedik çünkü millet arkamızdaydı. Millet yenilmez Türkiye eğilmez dedik. Eskiden ne derlerdi 'böyle gelmiş böyle gider hükümetler değişir dertler sorunlar değişmez' denilirdi. Ortalama görev süreleri bir buçuk yıl. 1960 ile 2002 arasında 42 yılda 36 tane hükümetin değişmiş. Bir buçuk yıl görev süresi olan bir hükümet hizmet, istikrar, çözüm üretir mi? Milleti ayağa, devleti ayağa kaldırır mı? Ama bir yiğit çıktı 14 Ağustos 2001 de AK Parti'nin kurulduğu gün Recep Tayyip Erdoğan dedik ki 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. O günden sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı, sorunlar çözüldü. Dertler çözüldü milletin sağlıkta, eğitim de ulaşımda her alanda derdi sıkıntısı çözüldü" diye konuştu. 

Dertlere deva olunması gerektiğini söyleyen Ünal, "Dert sıkıntı bitti mi bitmez. Önemli olan bu dertleri sıkıntıları ne yapmak çıktığı zaman çözmek. Derde deva olmak. Sorunları çözmektir ast olan. Anadolu da bir söz vardır tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bunların tarlada izi var mı? Bunların bir çivi çakmışlığı var mı? Bunların taş üstüne taş koymuşluğu var mı? Bunlar sürekli konuşuyorlar. Bunların konuşmaktan başka yaptığı bir iş gördünüz mü? Bu milletin derdiyle dertlendiklerini gördünüz mü? Milletin sorunlarını, hassasiyetine karşı duyarlı olduklarını gördünüz mü?" dedi.

Muhalefet partisini eleştiren Ünlü, "Bunlar PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye ile arkadaşlardır. Beyefendiye soruyorlar Bay Kemal’e diyorlar ki 'Türkiye’nin beka meselesi var mı?' Diyor ki 'Türkiye'nin beka meselesi yok.' Sunucu diyor ki 'Peki bu Suriye'de ki savaş. Bu PKK, PYD, YPG.' Diyor ki 'Onlar bize saldırmazlar.' Bu bize saldırmazlar lafı size bir şey hatırlatıyor mu? Bu Pensilvanya da bir tane var ya hani FETÖ ne diyordu 'Haçlılar şehirlerinize saldırmazlar' diyordu. O Haçlılar şehirlerinize saldırmazlar diyen FETÖ Yeni Zelanda da cami de 51 tane şehit edilen Müslüman için azını açmaz. Niye bu milletten değiller. Bu milletin derdiyle dertlenmezler. Bu milletin derdiyle kim dertlenir. Bu milletin derdiyle bu milletin evlatları dertlenir” dedi.