AK Parti'den Başkanlar İçin Anket! Adayların Açıklanacağı Tarih Netleşiyor

TAKİP ET

AK Parti, son MYK toplantısında yerel seçim yol haritasını ana hatlarıyla oluşturdu. Buna göre 7 Kasım'da yapılacak MKYK toplantısında MYK'ya yerel seçimle ilgili alınacak kararlar için yetki devri yapılacak ve seçim süreci başlatılacak.

AK Parti tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarını çıkarmak üzere planlama yapıyor. Ancak MHP ile başlatılan seçim iş birliği görüşmeleri ile ittifak yapılacak il ve ilçeler konusunu netleştirecek.
Bu kapsamda AK Parti’nin seçime katılacağı iller ve ittifak kapsamında atılacak adımlar, aday tespitinin merkez yoklaması şeklinde gerçekleşmesi,  adaylık başvuru tarihleri, başvuru ücretleri gibi başlıklarla ilgili kararlar alınacak.
BAŞVURU ÜCRETLERİ
AK Parti’de büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor. Bu rakamların genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında uygulanması bekleniyor.
BAŞKANLAR İÇİN ANKET
Planlamaya göre kasım sonunda teşkilât temayül yoklamalarına başlayacak. Bu kapsamda teşkilât üyelerinin, mevcut belediye başkanlarını “belediye hizmetleri”, “halkla ilişkiler”, “teşkilâtla ilişkiler” ve “AK Parti’nin ilke ve değerlerine uyumluluk” yönünden değerlendirmeleri istenecek. Mevcut başkanın yeniden aday gösterilip gösterilmemesi konusu, belediye başkanlığı için isim önerisi de anket soruları arasında yer alacak.
İSİM ÖNERİSİ
AK Parti, teşkilâtlardan büyükşehirler için en fazla üç; il belediyeleri için ise ikişer isim önerisi isteyecek.

ak parti karaman