AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı

TAKİP ET

Resmi başvuru yapan adayların isimleri:

AK Parti'de temayül yoklaması yapıldı

 

AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Er'in istifasının ardından parti temayül yoklaması yaptı.

Temayül öncesi Eski AK Parti Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, açıklamada bulundu.

Nazlı yaptığı konuşmada, “31 Mart Yerel Seçimleri geride kaldı. Partimiz yine yüzde 44 olarak ve Cumhur İttifakı olarak yüzde 52 ile bu seçimlerden çıktı. AK Parti kurulduğundan beri biz bütün seçimlerde milletimizin büyük bir teveccühüyle bütün partileri geride bırakarak birinci olmayı başarmıştır. Türk siyasi hayatında bu kadar uzun bir süre milletin teveccühüne mazhar olmuş bir siyasi parti henüz daha olmadı. Bu açıdan bu büyük başarı zaferlerle böbürlenmek yerine bizim aldığımız emaneti ve sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır. Biz bu kararlılıkla yolumuza yürümeye devam ediyoruz.

Bir yandan ülkemizin gücünü refahını artırmak yoluyla bir yandan da dünyada ülkemizin itibarını artırmak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. 2023 ve 2071 hedefleri olan bir partiyiz. AK Parti’nin hedefleri ile Türkiye’nin hedefleri artık özdeşleşmiş haldedir. Bu bilinçle hem ülkemiz için üretmeye tam bağımsızlığı kazanma yolunda büyük bir gayret ve çaba içerisindeyiz. Bütün illerimizde bütün teşkilat mensuplarımız bütün hepimizin heyecanı da bu yöndedir. Bizler bu ülkeye sevdalı insanlarız.

Yerel seçimler geride kaldı. Seçilen başkanlarımızda inşallah bu heyecanla kendi şehirlerini inşa edecekler. Bu seçimdir nihayetinde farklı sonuçlar var kazananlar var kaybedenler var. Kazanmakta bir imtihandır kaybetmekte bir imtihandır. Bunun bilinci içerisindeyiz. Hatalarımız eksiklerimiz varsa bunları masaya yatırır gerekli değerlendirmeleri yapar ve yolumuza devam ederiz. Milletimizin tercihine ve takdirine her zaman saygı duyuyoruz.

Burada bir temayül yapılacak bizlerde eski teşkilat mensuplarımızla sivil toplum örgütleriyle görüşeceğiz. Daha sonra genel merkezde değerlendirmeler olacak. Ankara’da arkadaşlarımıza mülakatlar yapılacak. Daha sonra takdir Genel Başkanımızındır. Bu süreç bu şekilde işliyor.

Bize müracaat yapan 7 arkadaşımız var. Ama sadece bunlara aday demek doğru olmaz. Bunlarla sınırlandıramayız. Başka arkadaşlarımızda çıkabilir. Hepsini beraber değerlendirmek lazım. Biz teşkilatımıza 3 isim yazmalarını istiyoruz. Toplanan isimler açıklanmadan genel merkeze gönderilerek” dedi.

Resmi başvuru yapan adayların isimleri:

Tamer Yıldızbaş, İbrahim Koçak, İbrahim Ayhan Şancı, Hüseyin Mutlu, Mesut Soyfidan, Hüseyin Türkseven, Keramettin Özden