AK Parti'de İstifalar Sürüyor

TAKİP ET

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç'un dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini belirtmesinin ardından partide istifalar arka arkaya gelmeye başladı.

Tunç’un istifasını duyurmasından bir saat sonra AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Koca ile İl Yönetim Kurulu üyesi M. Fatih Sevim de yine sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla istifa ettiklerini duyurdular.

Bu üç istifanın ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı için adı duyurulan ve önümüzdeki günlerde yapılacak seçimle başkanlığa getirilmesi beklenen Mahmut Sami Koçak’da geri çekildiğini açıkladı.

İşte AK partide arka arkaya gelen istifaların ardından tarafların sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar;

2010 yılından beri AKP'de aktif siyaset yapan AKP Karaman İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Koca ise istifasına ilişkin “2010 yılında, aktif siyaset hayatıma başlamış olduğum, bu kutlu davanın bir eri olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Bugün itibariyle görevini yürüttüğüm Ak Parti Karaman İl Başkan Yardımcılığı ve İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.

AKP Karaman İl Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Sevim ise istifasını “Gördüğüm lüzum üzerine yürütmekte olduğum Karaman Ak Parti İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Başta İl Başkanım Abidin Çağlayana ve mesai arkadaşlarıma desteklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunarım” açıklamasıyla duyurdu.

Mahmut Sami Şahin de, “Değerli Karaman Kamuoyuna, Ak Parti, her zaman tevazunun ve samimiyetin adresi olmuştur. Bizler Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından yürümüş ona layık olmaya çalışmış teşkilat neferleriyiz.  Partimize hizmet etmek sadece belli makamlara gelmekle olmaz. Bizler her daim görev verilse de verilmese de bu davanın birer taşı olmaya devam edeceğiz. Bundan yola çıkarak tarafıma devdi edilen il gençlik kolları başkan adaylığı görevinden, Genel Merkez Gençlik Kolları ile yapmış olduğum istişare sonucunda Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Büyükgümüş’e beni bu göreve layık gördüğü için teşekkür ederek, çekildiğimi ilan ederim” dedi.

Bu 4 istifa sonrasında AK Parti İl Başkanlığından herhangi bir açıklama yapılmazken, istifaların devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.