Ak Parti'de heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Karaman'ın Adayı Belli oluyor

TAKİP ET

31 Mart 2024'de yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine hazırlanan siyasi partilerin birçoğu Başkan adaylarını belirlerken, Karaman'da CHP, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi Karaman Belediye başkan adaylarının isimlerini daha önce kamuoyuna duyurmuştu. İktidarın büyük ortağı AK Parti ise henüz Karaman adayının ismini açıklamadı.

Daha önce Karaman’la birlikte diğer illerin adaylarının isimlerinin 15 Ocak Pazartesi günü açıklanacağı duyurulmuş ancak hafta sonu Pençe-Kilit Harekât bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan 9 askerimizin acısı nedeniyle ertelenmişti.

AK Parti’den yapılan açıklamaya göre Ankara’da düzenlenecek aday tanıtım toplantısının 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de gerçekleştirileceği ve bu toplantıda Karaman’la birlikte diğer illerin Belediye Başkan adaylarının isimlerinin açıklanacağı öğrenildi.

AK Parti Karaman İl Teşkilatında ise Karaman Belediye Başkanı olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

AK Parti İl binasında İl Başkanı Av. Murat Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Kazanç, Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu ile bir araya gelen başkan aday adayları Karaman’ı AK Belediyecilikle buluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

AK Parti İl Başkanı Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak için hazırlandığımız 31 Mart yerel seçimlerine aday adaylarımızla birlikte 18 Ocak Perşembe günü AK Parti Genel Merkezimizde gerçekleşecek olan aday tanıtımı toplantısı öncesi aday adaylarımızla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Adayımız kim olursa olsun tüm aday adaylarımız tek yürek davamıza ve teşkilatçılığımıza yakışır bir şekilde Karaman'ımızı AK Belediyecilikle buluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını beyan ettiler. Aday adaylığı sürecini birlik ve beraberlik havasında sürdüren aday adaylarımıza teşekkür ederiz” dedi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Karaman Ankara aday tanıtım toplantısı 18 Ocak Perşembe