Ailesi ile dünü, bugünü ve 8 Haziran sabahını konuştuk

TAKİP ET

"#bizimmustafa' ve Ailesi Çoban Ateşinde Yasemin Küçükcicibıyık'ın sorularını cevapladı.

bizimmustafa “ 7 Haziran akşamı sonuç ne olursa olsun BEN HEP BİZİMMUSTAFA OLARAK KALACAĞIM”
“#bizimmustafa” ve Ailesi Çoban Ateşinde Yasemin Küçükcicibıyık’ın sorularını cevapladı. 
    Kağnıcı Ailesi ile seçim kampanyasına bir çay molası verdik. Sorularımıza içtenlikle cevap veren bizimmustafa ve Ailesi ile dünü, bugünü ve 8 Haziran sabahını konuştuk.  
 
    CHP Milletvekili adayını, diğerleri arasında samimiyet ve cana yakınlık açısından ön sıraya koyabilirim. Çünkü kendisini tanıyorum. Bu tanışıklık, seçim mahallinde önemli tabii… Farklı görüşlere sahip olsak da, kendisi de sevgili eşi de benim arkadaşım. Yani cana yakın buluşum ve Kağnıcı ailesini tanıyor oluşum ve röportajı okuyan pek çok kişi için de sanırım aynı kanaati oluşturur. Çünkü Mustafa Cem Kağnıcı gerçek anlamıyla bizimmustafa…
Seçim kampanyalarında en sık kullanılan şık cümledir “içimizden biri” demek… Fakat bir gün de bizimmustafa olunmayacağı en kabul görmüş bir gerçek olarak konuşuldu Karaman’da… Bütün bunların üstüne CHP ön seçimle de puan toplayınca Mustafa Cem Kağnıcı, “#bizimmustafa” sloganıyla, siyasi rakiplerine fark attığı gerçeği ise aşikâr…     Mustafa Cem Kağnıcı “bizimmustafa” olmayı hak edecek kadar bizden birisi aslında.  Ziya amca ve İsmet teyzenin oğlu, bizim mahallenin çocuğu, okul arkadaşımız, esnaf komşumuz, sabah akşam selamlaştığı Karamanlı hemşerileri, arkadaşları, akrabaları Karaman’da ve dahası O’nu siyasi rakipleri bile çok daha iyi tanıyor. Çünkü O’nu bizden kılan en önemli şey bizimmustafa olmasıydı.

Nezaketiyle, biliniyor ve tanınıyor olması ile birleştiren bir gücü var Kağnıcı’nın ve bu gücünü Karamanlılardan alıyor aslında, yani kısacası kök ve dal meselesi mühim hadise…
 “bizimmustafa” yı konuşmak üzere yoğun seçim kampanyasına kısa bir çay molası veriyoruz, CHP Milletvekili adayı Mustafa Cem Kağnıcı’nın evinde… Evinin kapılarını Çoban Ateşine açan Kağnıcı Ailesi, sıcak bir karşılama ile sorularımızı içtenlikle cevaplandırdı.
  
Seçim sathına girildiği günden bu yana, seçmen çevresinde partili partisiz belki de en çok konuşulan cümle şu oldu:
“CHP doğru bir adayla yola çıktı ve çalışıyor” Bu doğruyu güçlendiren en önemli şey ise, hiçbir partinin yapmadığı ön seçim oldu. Ön seçimle Kağnıcı, birinci sıra adayı olarak sandıktan çıkmayı başardı.
    Evet, CHP Teşkilatı bir ay öncesinden seçim çalışmalarına başlamış, Mustafa Cem Kağnıcı’nın kesinleşen adaylığı ile daha da heyecanla seçim kampanyasına devam ediyor. CHP Karaman Teşkilatı’nın Milletvekili adayı Mustafa Cem Kağnıcı ile kazandığı moral ise küçümsenemez. Önceki dönem parti il başkanları ise, Kağnıcı’ya seçim kampanyasında tam destek vererek çalışıyor. Kısacası iyi niyetle koşturan bir CHP kadrosu var bu seçimlerde…
Mustafa Cem Kağnıcı’nın demokrat kimliği, siyasette ki sakin tavrı, beyefendi kişiliği, Karaman’ı ve Karamanlıyı çok iyi biliyor olması, kısacası “bizimmustafa” olması bu yarıştaki en önemli artıları bence… 
Çünkü hepimizin bildiği bir gerçek var, bu sloganın kaybedeni olmaz. Seçim sonuçları ne olursa olsun Mustafa Cem Kağnıcı, Karamanlılar için her zaman ve her koşulda bizim Mustafa olarak kalacaktır. Bunu kendisini yakinen tanıyan birisi olarak inanarak söylüyor ve yazıyorum.
Sosyal medyayı etkin kullanan siyasetçiler arasında olan Kağnıcı’yı seçim çalışmalarından çok,  bilinmeyen halleri ve yönleri ile de tanımak üzere evinin kapısını çalıyoruz ve “bizimmustafa” yı biraz daha yakından tanımak için sohbetimize başlıyoruz.
     
#bizimmustafa: Biz büyük bir aileyiz ve hepimiz Karaman’dayız. Dedeler, anneanneler, babaanneler hep beraber yaşıyoruz…”
Y.K: Mustafa Cem Kağnıcı kimdir diye başlamak istiyorum. Bu cevabınız bir biyografi şeklinde değil içinizden geldiği gibi olursa sevinirim. #bizimmustafa: Evimize hoş geldiniz… Arkadaşlarımdan farklı bir çocukluğum geçti diyebilirim.  4 yaşında iken babam, 8 yaşında ise annem Almanya’ya çalışmak için gittiler.  Ben ise dedem ve anneannemin yanında kaldım. Hayatta hep 2 annem 2 babam oldu, İleriki yıllarda kardeşim Uğur’un ilkokula başlaması ile anne baba özlemiyle geçen yıllara beraber göğüs gerdik, 9 ay Türkiye 3 ay Almanya’da geçirdiğimiz yıllardı o zamanlar… 
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda başlayan eğitim hayatım döneminde, doğduğum Fenari Mahallesi’nde yaşadık.  Yunus Emre Ortaokulu’na başlamamla beraber dedemlerin yanında Abbas Mahallesi’nde çocukluğum ve gençliğim geçti. Abbaslı olmak bir ayrıcalıktır ömrümde… 
Karaman Lisesi’nden 1985 yılında mezun oldum aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanmamla Ankaralı yıllarım başladı. Bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıllık eğitimimi 1990 yılında tamamladım. 
1991-1992 yılları arasında Muhabere Asteğmen olarak Tatvan’da askerliğimi tamamlayıp, memleketime döndüm.  
O günden bugüne kadar buradayım bundan sonrada çok sevdiğim memleketimde yaşamaya devam edeceğim.
1995 yılı hayatın benim için farklı bir anlam kazandığı yıldı, sevdiceğimle evlendim. 20. yılımız bu sene bitiyor,  derler ya dün gibi… Önce Zeynep Türkü, daha sonra Ziya Toprak katıldı ailemize. Hayat bir koşuşturma şeklinde geçiyor artık. Mutlu ve huzurlu bir aileyiz. Bu hayatta ki en önemli servetim ailem… 
Ve biz büyük bir aileyiz. Kısacası hepimiz Karamandayız, dedeler, anneanneler, babaanneler hep beraberiz.
   
Y.K: Siyasette her zaman sakin bir tavrınız oldu.  Gelelim siyasi hayatınıza… Siyasi hayatınız nasıl ve ne zaman başladı?
#bizimmustafa: Üniversite yıllarım siyasete ilgi duymaya başladığım yıllardı ama 12 Eylül darbesinin etkileri hala vardı, darbenin üzerinden sadece 5 yıl geçmiş ülkemiz normalleşmeye çalışıyor ve apolitik bir gençliğin oluşturulmaya çalışıldığı yıllardı. Okul ve askerlik bitince Karamanlı yıllar, siyasete aktif başladığım zaman oldu. 
 1994 yılında partimde sandık müşahidi olarak görev aldım, 2000 yılında Merkez İlçe Başkan yardımcılığı ile başladığım aktif yöneticiliğim İlçe Sekreterliği ve 2010 yılında Merkez İlçe Başkanlığı ile 2014 Eylül ayına kadar devam etti.  5 ay kadar süren bir İl başkanlığının ardından milletvekili aday adaylığı için görevimden istifa ettim.  29 Mart 2015 tarihinde yaptığımız ön seçimin ardından bu günlere geldik.
Y.K: En çok da hangi sebepten dolayı milletvekili adayı oldunuz? Ve bu düşüncenizi ilk kiminle paylaştınız?
#bizimmustafa: Yönetici olarak geçirdiğim yılların ardından çalışma arkadaşlarımın teşvikiyle memleketime hizmet edebilmek amacıyla aday oldum, tabiî ki eşim ve çocuklarımla paylaştım.  
Y.K:  7 Haziran seçimlerine CHP Karaman Teşkilatı Mustafa Cem Kağnıcı ile yola devam etme kararı aldı. Ön seçimle adaylığınız kesinleştiği zaman neler hissettiniz peki…
#bizimmustafa:  Gerçeği söylemem gerekirse, aday adaylığı sürecinde çok farkına varmadım ama ön seçimden 1.Sıra Milletvekili adayı çıkınca omuzlarıma binen sorumluluğu fazlası ile hissettim.  Ama ailemin, çalışma arkadaşlarımın desteği ve önceki dönemlerde görev almış İl Başkanlarımın sahaya çıkma kararıyla bu yük çok hafifledi. 
Y.K: CHP Karaman milletvekili adayı olarak, Karaman’ın bir numaralı sorunu sizce nedir?
#bizimmustafa: Modern, yaşanabilir ve tarihi özelliklerinin ortaya çıkarılamadığı bir kentte yaşadığımızı düşünüyorum.  Ayrıca sektörel açıdan çeşitlenmeyen bir sanayimiz var. 3.bölgede olmamız yatırımların başka illere kaymasına sebep oluyor, bu önlenmeli. Üretici hayatından hoşnut değil ve de en önemlisi Karaman’ın tanıtım eksikliği ve buna bağlı marka meselesi… Her seçim öncesi propaganda malzemesi yapılan marka konusu Karaman’ın kaderini değiştirecek en öncelikli konu ama maalesef kimse ciddiye almadı ve almıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türk Dil Bayramını kutladık ve Yunus Emre’yi Andık. Duyan, gören ve haberi olan var mı?
 Y.K: Seçim kampanyanızda en çok konuşulan şey, #bizimmustafa sloganı oldu.  Açıkçası, sıcak ve herkesi kucaklayan ve yüzde tebessüm bırakan bir slogan bu… Nasıl oldu biraz anlatır mısınız?  (“bizimmustafa” sloganının çıkış öyküsünü sizden dinleyelim.)
#bizimmustafa: Gençlerden oluşan bir ekibimiz var bir başlangıç yapmaya karar verdik. Halkımıza bir şey demeliydik kim bu Mustafa? 
Emre öztoprak #bizimmustafa dedi tartıştık, profesyonel reklamcı birkaç arkadaşa danıştık ne yapalım diye, ‘harika olmuş devam edin’ dediler, öylece başladık bize de, çok sıcak geldi. Daha sonra diğer partiler 7 Nisan’da adaylarını açıklayınca malum sebeplerden dolayı siyasi olarak marka değeri arttı #bizimmustafa’nın…
#bizimmustafa: “Ben Milletvekili olmak istemiyorum, milletin vekili olmak istiyorum”

Y.K: “bizimmustafa”  seçmeniyle ortak dil kullanan Mustafa Cem Kağnıcı’ya çok yakıştı.  Peki, seçmenin bizim mustafa’ya bakış açısı nedir? Biraz seçmen temaslarınızdan bahseder misiniz?
#bizimmustafa: Yöneticilik yaptığım yıllarda birçok seçim çalışmasında bulundum. Seçmen kendi içinden çıkmış, memleketini seven, bilen, sevdalısı olan, bu şehri yaşayan #bizimmustafa’yı sevdi. 
Çünkü sonuç ne olursa olsun biz seçmenle yani hemşerilerimle yarın yine yan yana, omuz omuza olacağız. Ben yine pazardan alışverişimi yapacağım, esnaf komşumla oturup çay içeceğim ve Karaman’da yaşamaya devam edeceğim. Bu bir seçim süreci sona erince, sonuç ne olursa olsun bilsinler ki biz yine sen ben bizimmustafa olarak yaşayacağız. #bizimmustafa ve seçmen arasında samimi bir bağ var.   Bunu içtenlikle söylüyorum saha çalışmalarımızda bununla çok sık karşılaştık. 7 Haziran akşamı bunun sonucunu göreceğiz. Ben milletvekili olmak istemiyorum milletin Vekili olmak istiyorum.
Y.K: Aslında bu röportajımızda ben biraz da öteki Mustafa’yı konuşmak istiyorum. Sözü sizden alıp, değerli eşiniz Azime Kağnıcı’ya bırakalım mı ne dersiniz?
    20 yıllık evlilikleri parmakla gösterilen iyi örnekler arasındaki yerini her zaman korumayı başarmış bir çift Kağncı çifti… Kağnıcı çiftinin kendilerine özgü sakin ve sevgi dolu bir evlilikleri var. Mütevazı bir yaşamları Zeynep Türkü adında bir kızları, Ziya Toprak adında bir oğulları var. Karamanlıların gönlünü kazanmış bir aile kısacası onlar…
Y.K:  Mustafa Cem Kağnıcı nasıl bir eştir ve babadır? Sayın Kağnıcı, milletvekili adayı olmaya karar verdiğinde ne düşündünüz ve ne söylediniz kendisine…
Azime Kağnıcı: Mustafa,  her gün bana ‘çok şükür yanımda’ dedirtecek kadar güven veren aynı zamanda hayatımın 20 yılının her aşamasında kelimenin tam anlamıyla yol arkadaşlığı yapan çok özel bir insan… Benim kardeşlerimin sırlarını dertlerini benden önce paylaştıkları ağabeyleri, anne-babamın büyük oğludur.  Sanırım bu benim şansım,  yüreği geniş özverili bir hayat arkadaşım var. Tabii ki hayata çevresine bu kadar pozitif bakan bir babanın çocuklarına annelik yapmakta çok keyifli ve kolay oluyor. 
Mustafa adaylıkla ilgili ilk düşüncesini önce çocuklarla konuşup onların onayını aldıktan sonra üçü birlikte bana ikna turuna başladılar. Ben evin annesi olarak farklı kaygılar taşıyordum, bu sene hem Türkü hem Toprak için eğitim dönemlerinde sınav senesi, onların bu dönemde olumsuz etkilenmelerinden endişe duydum.  Fakat her zaman olduğu gibi çocuklar babalarının yanında ve en büyük destekçisi oldular. Bana da hayatımdaki en değerli üç insanın kararına saygı duymak ve yanlarında olmak düştü …(Gülümsüyor)

Y.K: Peki yemek seçer mi? en sevdiği yemek nedir? yemek pişirmek için mutfağa girer mi?
Azime Kağnıc: Yemek seçmez, tek sevmediği yemek bakla yemeği, onun dışında her yemeği yer fakat yemek yapmayı sevmez. Aramızdaki iş bölümü ben yemek yaparım o benim dağıttığım mutfağı toplar.
Y.K: Siyasetten dolayı daralan bir sosyal hayatınız var mı? En son birlikte neler yaptınız mesela…
Azime Kağnıcı: Tabii ki birlikte geçirdiğimiz zaman çok azaldı.  Hatta hiç yok diyebilirim (gülümsüyor), İtiraf etmem gerekirse, adaylık sürecinin başlangıcında olumsuz düşüncelerimden biri de benim Mustafa’nın bizim Mustafa olacak olmasıydı. Ama #bizimmustafa olmanın gereği bu olsa gerek ve biz aile olarak buna hazırdık. 
Y.K: TV dizisi izler mi?, en sevdiğiniz ortak şarkınız? Kağnıcı’nın en sevdiğiniz özelliği nedir? En çok neye kızar mesela…
Azime Kağnıcı: Dizi izlemez, hatta bizim izlememizden de hoşlanmaz. En sevdiğimiz şarkı daha doğrusu ailemizin şarkısı ‘Sezenler Olmuş’… Evin dağınık olması haricinde hiçbir şey kızdırmaz onu. Mustafa benim tanıdığım en sabırlı, en sakin ve en hoşgörülü insanlardandır. Bazen onun sakin ve sabırlı oluşu beni kızdırır (gülümsüyor)
Azime Kağnıcı’nın pozitif enerjisi sohbetimizin de enerjisini birden arttırıyor. Azime Kağnıcı, sakin ve gülen yüzü ile sorularımızı içtenlikle cevaplandırırken, eşi Mustafa Kağnıcı’nın gözlerindeki minnet hissini yakalıyor ve buraya not düşüyorum. İnsanın başarı çizgisinde düzgün ve mutlu bir aileye sahip olmanın önemine inanan birisi olarak bu gözlemlerimi de aktarmak istedim. Eşi Azime Kağnıcı son olarak benim mustafam neyse bilenler biliyor ki, bizimmustafa da odur.” diyor büyük bir inançla ve samimiyetle…
 Sözü Kağnıcı ailesinin güler yüzlü çocuklarına bırakma zamanı gelince, Zeynep Türkü “#bizimmustafa’nın kızı olmaktan gurur duyuyorum” diyor.

  Zeynep Türkü: Gençlerin ağabeyim diye sevdiği, yaşlıların oğlum diye sarıldığı, sevgisi, saygısı ve iyi niyetiyle onu tanıyan herkesin takdirini almış, #bizimmustafa’nın kızı olmaktan gurur duyuyorum ve kendimi bu yüzden çok şanslı hissediyorum.

Ziya Toprak: Basketbol oynarken koçum, playstation oynarkan rakibim, fenerin maçına giderken tribün arkadaşım, babam benim...
Her çocuğun kahramanıdır babası, Zeynep Türkü ve Ziya Toprak babaları #bizimmustafa için Karaman’daki pek çok çocuğun da kahramanı olacağına çok inanıyorlar. Ve son cümleleri özetle “biz babamıza inanıyor ve güveniyoruz Karamanlılar da inansın” oluyor.    
Y.K: CHP milletvekili adayı #bizimmustafa’nın kültür birikiminde kimlerin ve nelerin izi var diye merak ediyorum. 
#bizimmustafa: Okumayı çok severim, özellikle cumhuriyet tarihini ve yakın siyasi tarihimizi… Türkülerimiz aslında hepimizin, Anadolu insanının tüm kültür birikimidir dersem yanlış olmaz.
Y.K: En son hangi kitapları okudunuz? Sinemayı takip ediyor musunuz?  Şiir sever misiniz? en çok sevdiğiniz şiirden bir mısra…
#bizimmustafa: Ahmet Ümit çok severim ‘’Beyoğlu’nun en güzel abisi’’ Şiir deyince, Orhan Veli Kanık’ın  bende yeri farklıdır.
-    Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum
Y.K: En çok sevdiğiniz türkü nedir?
#bizimmustafa: (gülümsüyor) Kızım Zeynep Türkü tabii ki…
Y.K: Karaman deyince sizde çağrıştırdığı ilk sözcük ne olurdu?
#bizimmustafa: Türkçenin Başkenti.
Y.K:Bizim Mustafa olmak zor mu peki… 
#bizimmustafa: Evet, üzerinize farklı bir sorumluluk geldiğini hissediyorsunuz ama hoş bir tarafı da var. Karaman’da yaşayanların gülümsemesi ve umutla bakması size… Bu bir birikim aslında. Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim Karaman’ın bağrından çıkan bir slogan bu ve sadece bir seçim sloganı değil, bütün samimiyetimle söylemek isterim ki, ben her zaman #bizimmustafa kalacağım. 
Y.K: Eşiniz sizi anlattı. Siz eşiniz ve çocuklarınız için neler söylemek istersiniz?
#bizimmustafa: Bu söyleyeceğim her baba ve eş için geçerlidir muhakkak, onlar benim her şeyim, yarınlara umutla bakmam ve yaşama sevincim. 
Bu vesile ile eşime ve çocuklarıma seçim kampanyasında gösterdikleri sabırları, hoşgörüleri ve destekleri için çok teşekkür ederim.
Y.K. İki çocuğunuz var, Karamanlı çocuklar ve gençler için bizim Mustafa’nın diyecekleri nelerdir?

#bizimmustafa: Çocuklarım sürekli ‘anne, baba neden üniversiteyi okuduktan sonra Karaman’a döndünüz’ diye sorarlar. Onların beklentileri farklı, büyük şehirlerdeki yaşıtlarının sahip olduğu imkânlara haklı olarak sahip olmak istiyorlar. Bu sadece Zeynep Türkü ve Ziya Toprak’ın hakkı değil, Karaman’daki bütün çocukların ve gençlerin hakkıdır. Sosyal, spor ve kültürel yaşamda kalıcı projeler ve etkinlikler yasak savan ve geçiştirilen şeyler olmamalı, çünkü yarınlarımızı güzel kılacak şey çocuklarımızın bakış açısı ile şekillenecek. Hem çocuklarımdan dolayı hem de bu şehirde büyüdüğüm için Karamanlı gençlerin sorunlarını çok iyi biliyorum. 
Çocuklarımız ve gençlerimizin beklentileri CHP iktidarında gerçekleştirilecek. Buna emin olsunlar, sadece yeni bir bakış açısına ihtiyacı var memleketimin. 
Çocuklarımıza imkan verilmesi halinde inanıyorum ki güzel günler göreceğiz hep birlikte…
Y.K: Kısaca siyasi anlayışınızı özetlemek gerekirse neler söylemek istersiniz?
#bizimmustafa: Önce insan, siyaset halk için yapılmalı. Projeleriniz ve öngörülerinizin içinde insan yoksa siyaseten ne söylediğinizin ve ne yaptığınızın hiç önemi yok bence.
Ben ülkemi seviyorum, demokrasiyi  seviyorum. İnsanlarının birbirini sevdiği ve anladığı hoşgörü dolu yaşanacak bir Türkiye istiyorum.
Y.K: Seçilirseniz, “bu da benim boynumun borcu” diye düşündüğünüz aklınızdaki ilk şey, ya da yıllar sonra çocuklarınıza ve torunlarınıza bunu Karaman’a ben kazandırdım diye anlatmak istediğiniz şey ne olurdu?
#bizimmustafa: Başta çocuklarımızın, gençlerimizin ve halkımızın yaşamaktan zevk duyacağı bir Karaman… Karaman, kültür, sanayi ve tarım kenti yolunda marka şehir olurken alnımın terinin olacağı sözünü Çoban ateşi vasıtasıyla hemşerilerime bir kez daha söz veriyorum. 

Y.K: Peki, sokağın ve seçmenin gündemindeki ilk 3 konu nedir?
#bizimmustafa: Ekonomik sorunlar, geçim derdi, Ülkenin içine sürüklendiği gerginlik ve yarın endişesi… 
Y.K: Seçmen size neden oy versin peki…
#bizimmustafa: Öncelikle bizimmustafa onların çocuğu, arkadaşı, aynı havayı soludukları insan. Ayrıca bu dönemde CHP’nin çok kapsamlı ve halkımızın sorunlarına yüzü dönük yarınlara umutla bakmasını sağlayan bir seçim beyannamesi var. Biz bunları başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere adaylarımız, örgütümüz meydan meydan, kapı kapı gezerek anlatıyoruz onun için oy vereceklerini düşünüyorum. İnsanlarımız kendi sorunlarını çözecek bir iktidara ihtiyacı var o da CHP iktidarıdır.
Ayrıca şunu iddia ediyorum, 8 Haziran sabahı halkımız tarafından bu göreve getirilsem de getirilmesem de Karaman’da yaşamaya devam edeceğim, ya diğer adaylar! …
Y.K: Sizi biraz daha yakından bir sıcak çay eşliğinde tanıdık. Bir çay molası sohbetimiz için ayırdığınız zamana teşekkür ederiz. Son olarak söylemek istediğiniz nedir?

#bizimmustafa: bizimmustafa olarak ve Ailem adına ben de Çoban Ateşine ve Uyanış Gazetesi’ne teşekkür ederim.
Konya-Karaman değil sadece Karaman ve bunu hep birlikte başaracağız, memleketimi seviyorum. Kısmetin, nasibin var olduğuna inancım var. 7 Haziran akşamı sonuç ne olursa olsun ben hep #bizimmustafa olarak kalacağım.
Seçim kampanyamıza destek veren,omuz veren, sahada olamayıp çevresine çalışan,gece  gündüz yollarda sokaklarda bizlerle beraber olan tüm #bizimmustafa gönüllülerine ve örgütüme teşekkür ediyorum