Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi İnşaatı Çalışmaları Devam Ediyor

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Selçuk Ecza Deposu ve Ermenek Belediyesi işbirliği ile yapılan proje, 9 bin 345 metrekare inşaat alanına sahip ve 25 milyon TL'ye mal olacak. Proje kapsamında bina içinde 4 bin 958 metrekare 2 katlı kapalı otopark, 3 bin 932 metrekare müze alanı ile restoran ve kafelerin yer aldığı bir rekreasyon alanı ve idari bina yer alacak.

Yapılacak olan 2 katlı kapalı otopark alanı, Ermenek'te son yıllarda büyük sorun haline gelen otopark sorununu geleceğe yönelik tahminler yapılarak önümüzdeki yıllar içinde Ermenek’in otopark ihtiyacı da göz önünde tutularak oluşturuldu.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesinin 3. ve 4. katında oluşturulacak "kronolojik zaman tüneli şeklindeki müze alanı" sayesinde Taşeli bölgesinin arkeolojik ve etnografik eserlerinin saklandığı, korunduğu, ilçede müze olmadığı için Karaman ve Konya'daki müzelerde sergilenen eserler yeniden Ermenek’e kazandırılacak.

5 ve 6.katta yer alan idari bina ise ilk TBMM binası örnek alınarak tasarlandı. Yaklaşık 13 bin metrekare alanı kapsayan proje bittiğinde Ermenek baraj gölüne nazır muhteşem bir peyzaj alanı restoran ve kafeteryalardan oluşan bir eser kazandırılmış olacak.