Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

TAKİP ET

18 – 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 31.si düzenlenen Ahilik haftası etkinlikleri Karaman'da başladı.

Cumhuriyet parkındaki etkinlikler, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden programda, Esnaf ve Sanatkâr odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal tarafından yılın ahisi Hasan Hüseyin Tokgöz’e ahilik kaftanı giydirildi.

Kutlamalar, İsmet Paşa Caddesi üzerinden başlayan ve Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona eren ahi yürüyüşü ile devam etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında devam eden kutlama programında bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, ahiliğin, millet olarak tarihteki temellerimizi ve medeniyet düzeyimizi de gösteren en özgün örneklerimizden birisi olduğunu belirterek, ‘’ “Ahilik bir insan bilimidir. Her şeyde, her ortamda ve her çağda denge ve düzen tutturandır. Dağıtan değil toplayandır. Yıkan değil yapan, dünya ahiret dengesini tutturandır. Bütün esnaf ve sanatkarlar ahilikten ilham almaktadır.” dedi.

Etkinlikler, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Okan Celal Güngör’ün ahilik tarihçesi hakkında konuşması ile devam etti.

Program Şed kuşatma töreninin ardından Vali Meral, yılın ahisi seçilen Hasan Hüseyin Tokgöz’e Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen teşekkür belgesi ve plaketini verdi.

Yılın ahilerine teşekkür belgesi ve plaketlerin verilmesiyle devam eden kutlama programı, Esnaf ve Sanatkâr Odaları ile Meslek Liseleri tarafından açılan çadırların gezilmesiyle sona erdi.