AFAD İl Müdürlüğü'nden 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri

TAKİP ET

Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenledi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ülkemizin topraklarında tarih boyunca büyük acılara neden olan depreme, her yıl 1-7 Mart “Deprem Haftası” ile dikkat çekilmek istenmektedir. Depreme hazırlığa odaklanan bu özel haftada, ilimizde pek çok noktada İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart “Deprem Haftası” etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde afet ve acil durumlarla ilgili görev ve temel sorumluluklarımızdan hareket ederek ve 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak kabul edilmesinden dolayı toplumun farkındalığını artırmak amacıyla, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde ve öncülüğünde ülkemizde yaşanmakta olan salgın koşullarını da göz önüne alıp gerekli tüm önlemleri alarak;

3 Mart 2021 tarihinde yerel medya temsilcileri (sözlü ve yazılı basın bir arada) davet edilerek Polis Evi’nde, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şerife HAN Başkanlığında kahvaltılı toplantı düzenlenmiş ve toplantıda İl Müdürü HAN tarafından "Birey ve Aileler İçin Afet Farkındalık Eğitimi" verilmiş olup, çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir.

4 Mart 2021 tarihinde Park Karaman AVM’de sergi kurularak halka afet farkındalığını artırıcı broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapılmış ve AVM’nin bahçesinde Arama-Kurtarma ekipmanları tanıtılmıştır.

5 Mart 2021 tarihinde ise Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanın’da sergi kurularak, Arama-Kurtarma ekipmanları tanıtılmış, çeşitli afetlerden görüntüler gösterilmiş ve farkındalığı artırıcı broşürler dağıtılmıştır. 

Ayrıca; "Depremin İlk 6 Saati Bir Hayat Meselesi" isimli video sosyal sorumluluk kapsamında dijital billboardlarda yayınlanmıştır. Bu videoyu izlemek isteyen vatandaşlarımız Karaman AFAD sitesinin Gündem kısmında yer alan video galeriden videoya ulaşabilirler.

Son olarak da; 6 Mart 2021 tarihinde Türk Kızılay Gençlik Kolları tarafından “Beklenmeyen Afette, Beklenilen Ol” oturumu, zoom üzerinden düzenlenmiş olup konuşmacı olarak davet edilen İl Müdürü Şerife HAN tarafından “Birey ve Aileler İçin Afet Farkındalık Eğitimi” verilerek, sonrasında yapılan çalışmalar ve AFAD Gönüllülük sistemi hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Afet Farkındalık eğitimleriyle afetlere dirençli toplum oluşturulmak istendiğinden, farklı hedef gruplarına da eğitimler verilmeye  devam edilmektedir. Bu eğitimleri alarak isteyen her vatandaşımız AFAD Gönüllüsü olarak afet ve acil durumlarda AFAD’a destek olabileceklerdir. AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup, başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir." denildi.














karaman karaman haber afad deprem haftası karaman afad