ADD'den Şehitlerimize Saygı Buluşmaları Etkinliği

TAKİP ET

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi, ‘Şehitlerimize Saygı Buluşmaları’ etkinliği düzenledi. 

Şube binasında düzenlenen programa CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP İl Yönetimi, eski parti il başkanları, ADD yöneticileri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şube Başkanı Emine Ülkan Şanlıtürk, “Atatürk parkında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz şehitlere saygı buluşması etkinliğimiz Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik gerekçesi ile engellenmiş. Kendileri ile yaptığımız görüşmelere rağmen ortak bir noktada buluşulamamıştır. 

Kendilerine sadece istiklal marşı okuyacağımız, saygı duruşunda bulunup anıta karanfil bırakmak dışında hiç bir eylem yapmayacağımız taahhüt edilmesine rağmen buna bile izin verilmemiştir. Geçmiş yıllarda Türk bayrağı ile yürümeyi yasak ilan eden zihniyet şimdi saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı söylenmesinden rahatsız olacak noktaya gelmiştir. 

İnsanları mecliste konuşturmayan, sosyal medyadan takip altına alan, onların meydanlara inmesinden korkan en doğal hakkımız olan düşünceyi yayma ve konuşma hakkımızı elimizden almaya çalışan  ancak medya aracılığıyla hukuktan, adaletten demokrasiden dem vuran faşizan bir yapıyla karşı karşıyayız.

Etkinliğimizin engellenmesine gerekçe olarak gösterilen silahlı kuvvetleri demoralize edecek ifadeler içermektedir lafı ise bize akıl ve izandan uzak iftira niteliğinde bir açıklama gibi gelmektedir. Yıllar önce balyoz, Ergenekon gibi uydurma davalarla Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulan kumpaslara ortak olanlardan akıl alacak değiliz.

Biz dernek olarak her zaman ulusumuzun ordumuzun ve cumhuriyetimizin yanında yer aldık almaya devam edeceğiz. Demokrasi adalet cumhuriyet ve hukuk mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Her ortamda her platformda doğruları söylemekten asla geri durmayacağız.

Hiçbir gereği yokken ülkeyi Ortadoğu bataklığına çekenler bu işlerin ağırlığını hafifletmek için toplumu baskı altına almaya ve yüklerini hafifleterek sorumlu aramaya çalışmaktadır. Bu işin müsebbibi sizlersiniz suçlu aramayın.

Sözlerime son verirken İdlib de şehit olan askerlerimize tanrıdan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Demokrasi adalet ve hukukun egemen olduğu bir ülkeye kavuşmamız çok yakındır. Buna yürekten inanıyorum her baskı her zulüm faşizan her uygulama kendi panzehrini yaratır” dedi.