ADD 12-13 MAYIS'TA 'TÜRK DİL BAYRAMI' ETKİNLİKLERİ DÜZENLİYOR

TAKİP ET

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karaman ve İstanbul Beşiktaş Şubeleri 12-13 Mayıs tarihlerinde Karaman’da ‘Türk Dil Bayramı’ etkinlikleri düzenliyor.

            12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Karaman Lisesi önünden ‘Türk Dili Yürüyüşü’ yapılacak, yürüyüş, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında son bulacak.

            13 Mayıs Pazar Günü ise saat 12.30’da Piri Reis Kültür Merkezi’nde, ‘Türkçem Benim Ses Bayrağım’ konulu bir Panel düzenlenecek.

            Panele konuşmacı olarak, Yazar Feyza Hepçilingirler, Tarihçi Yazar Ali İlhan Gülek ve KMÜ Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak katılacak.

            Yine aynı yerde saat 13.30’da ise ‘Ses Bayrağım’ konulu Şiir Dinletisi proğramında Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer ile yine Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Ender Yiğit şiirler okuyacak.

            12 Mayıs Cumartesi günü saat 15 gibi de Merhum  A.Talat Duru’nun Sanat Evi’ne dönüştürülen eski dükkanında  Geçmişte Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri için büyük emekleri geçen merhum A.Talat Duru ve Ali Ünlüer’e törenle plaket verileceği öğrenildi.

Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK