ADALET SARAYI BİTİYOR, OTOPARK SORUNU İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI

TAKİP ET

Karaman Yeni Adalet Sarayı inşaatı bitiyor, Bina alanında yeterli otopark alanı mevcut değil, Belediyenin çevrede otopark ile ilgili mutlaka düzenleme yapması gerekiyor.

    Karaman’da yapılmakta olan ve müteahhit sorunları nedeni ile yapımı uzayan ve sonunda yeniden yapılan ihale ile inşaatı bitirilme noktasına gelen Yeni Adliye Sarayı ile ilgili özellikle otopark sorunu dikkatlerden kaçmadı.
    Karaman Adalet Komisyonunun 2017 Yılı Faaliyet Raporunda, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey tarafından yapılan açıklamada, Yeni Adalet Sarayının bu yılın Adli Yılı ile hizmet vereceği belirtilirken, bu tarihin Eylül 2018 tarihi olması nedeni ile kalan süre içerisinde otopark sorununun mutlaka çözülmesi gerekiyor.
    Yeni Adalet Sarayı inşaatında yaptığımız gözlemlerde, Sarayın bahçesi içerisinde 30-40 araçlık bir otoparka cevap verebileceği, binanın çevresinde yer alan bazı alanların Belediye tarafından otopark alanı olarak düzenlenmesi gerektiği, soruna şimdiden çözüm bulunmazsa Adliye’nin faaliyete geçmesi ile bu bölgede otopark karmaşası yaşanabileceği gözlemlendi.
    Bölgede Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Müdürlüğü’nün de bulunması göz önüne alındığında, zaten sıkıntı duyulan otopark sorunu Yeni Adliye Binasının da hizmete girmesi ile çok daha fazla artacağı dikkate alınarak, bölgeye bir otopark alanının biran önce yapılması gerekiyor.
Haber: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK