ABDÜLLATİF HIDIR VE ALİ CEVHER ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADILAR

TAKİP ET

*AK Parti'de bugün öğlen saatlerinde Belediye Başkanlığı aday adayı sayısının 12'ye ulaştığı öğrenilirken Abdullatif Hıdır ve Ali Osman Cevher de aday adaylık başvurularını yaptı.

Abdüllatif Hıdır AK Parti Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

AK Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hıdır, özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar görev yaptığını hatırlatan Hıdır, belediyecilik konusunda tecrübeli olduğunu aktardı.

Hıdır, seçilecek olan adayın belediye kökenli olması gerektiğini açıklayarak, Karaman'da belediyecilik geleneğinden gelen birisinin aday olması gerektiğini vurguladı.

Hıdır, “Kaldırımlar, yollar, otopark çözümleri olsun bunların hepsi bizde mevcut. 13 yıl belediyecilik daha sonrasında belediye meclis üyeliği yaptım. Belediye ile içli dışlı bir yapımız oldu. Bu yüzden aday oldum. Büze teveccüh eden arkadaşlarımız kardeşlerimiz bizim tekrar belediye başkan adayı olmamızı bu yüzden ısrarcı oldular. Karamanlı kardeşlerimizin tek tek ellerini sıkıp ben aday adayıyım dememiz mümkün değil. Süreç çok kısa.” dedi.

Bu arada MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Cevher de dün aday adaylığı müracaatı yaptı ve Partide dün düzenlediği Basın toplantısı ile duyurdu.

AK Parti’de bugün öğle saatlerinde Belediye Başkanlığı için 12 aday adayının müracaat ettiği, saat 17 itibari ile başvuruların sona ereceği, aday adayı sayısının son durumu ise bir gün sonra netleşeceği öğrenildi.

İşte AK Parti’deki Belediye Başkan aday adayları listesi;

1- Yusuf Yıldırım, 2- Durdur Elif Çeliktaş, 3- Mesut Soyfidan, 4- Zühtü Sever, 5- Mahmut Sami Şahin, 6- Fatih Tekin, 7- Abdullatif Hıdır, 8- Dede Rıza Akgül, 9- Mustafa Yücetaş, 10- Hikmet Düzenli, 11- Ali Osman Cevher, 12- Süleyman Atik.