95/3 TERTİP ASKERLER

TAKİP ET

Karaman Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Karaman'da 95/3 olarak silah altına alınacak

Gençler iki grup halinde kışlalarına gönderilecek. İlk grup 3-6 Ağustos tarihlerinde, ikinci grup ise 30 Eylül-2 Ekim tarihlerinde yola çıkacak.

              Sevke tabi yükümlülerin sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler Askerlik Şubesi ilan panosuna asılırken, Ağustos 2015 celbinde sevke tabi yükümlüler e-devlet üzerinden sevk işlemlerini birinci grup 15 Temmuz-30 Temmuz, ikinci grup ise 10-28 Eylül tarihleri arasında yapacaklar.
Yükümlülerin sevk işlemleri için Askerlik Şubesine uğramaksızın e-devlet kapısı üzerinden sevk işlemlerini yapabilmelerine ve kendilerine yapılacak ödemelerin merkez olarak PTT vasıtasıyla gerçekleştirilmesine imkan sağlandı. Bu kapsamda PTT tarafından yükümlülerin adreslerine Asker PTT kart gönderilecek.
              e-devlet üzerinden sevk işlemlerini yapamayanlar ise 15 Temmuz-6 Ağustos, 10 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında sevk işlemlerini Askerlik Şubelerinden yapabilecekler. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayan yükümlüler cezalı duruma düşecek.