93 LİRAYA YERALTINA GİRİYORLAR

TAKİP ET

İşçiler, maden Şirketi'nde, son 5 aydan bu yana 1 maaş alabildiklerini söyledi.

MADENCİLER; “5 AY OLDU, ZOR DURUMDAYIZ”
*Ermenek Maden Faciasında aradan geçen 2 yılın ardından acılar tazeliğini korurken, facianın yıldönümünde yine Cenne mevkisinde çalışan maden işçilerinin çok zor durumda oldukları öğrenildi.
Karaman’da yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamadıkları öğrenilen madenciler zor durumda kaldı.
Edinilen bilgilere göre Karaman’ın Ermenek İlçesi Cenne Mevkisinde faaliyet gösteren bir şirketin maden ocaklarında çalışan yaklaşık 120 işçinin son 5 ayda 1 maaş alabildikleri öğrenildi.
İlçeye bağlı Cenne ve Hamidiye mevkisinde bulunan maden ocaklarında çalışan bir kısım işçi ücretlerini alamadıkları gerekçesi ile zor durumda kaldıkları bilgi edinildi.
İlçede çalışan kömür işçileri, yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm beklemeye başladı.
Bölgede çalışan bazı maden işçileri, “Resmi olarak bizi işten çıkarmıyorlar. Ama maaşlarımızı da vermiyorlar. Herkes mağdur durumda.”dedi.
Herhangi bir sendikaya üye olmadıkları için işverenin keyfi uygulamasına maruz kaldıklarını ifade eden işçiler, maden Şirketi'nde, son 5 aydan bu yana 1 maaş alabildiklerini ifade ederek;
"Arkadaşlarımızın evine ekmek götürecek parası yok. Dört aydır ücret alamadığımız için cebimizde para yok. Buradan yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Bu işletmede 150’nin üzerinde kişi çalışıyordu. Çok sayıda arkadaşımız aynı sebeplerden dolayı işi bıraktı. 
'BAŞKA GEÇİM KAYNAĞIMIZ YOK'
İlçede yaşadığımız için başka geçim kaynağımız yok. Tek geçim kaynağımız madencilik. Buralarda ekilecek arazimiz yok, arazi çok engebeli. Geçim kaynağımız olarak sadece madencilik var. Atalarımız madencilik yapmış, bizde madencilik yapmak zorundayız. Çünkü başka işyeri yok. Bu kadar kişiyi muhafaza edecek fabrika, işyeri diye bir şey yok. Hastamız var çocuğumuz var çoluğumuz var. Giderlerimiz var ama artık masraflarını karşılayamaz hale geldik.”dedi.
93 LİRAYA YERALTINA GİRİYORLAR
    Ermenek’in Cenne Mevkisinde 3 maden ocağı işleten şirketin bünyesindeki kömür ocağı işçilerinin yevmiye 93 TL’ye çalıştıkları öğrenildi. Maden işçilerinin son aylarda yaşadıkları ekonomik sıkıntılar yaşamlarını da etkiledi. İşçilerin çoğuna çeşitli bankalardan da kredi borçlarını ödeyemedikleri gerekçesi ile ikametlerine tebliğler gelirken, bazı işçilerin bu duruma karşı başka bir iş arayışına da girdiği bilgi edinildi.

Haber: Serdar ÖZGÜR