80 YILLIK ÖZLEMLE ANDIK

TAKİP ET

Kurtuluş Savaşımızın Önderi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. 

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından saat 09.00’da Cumhuriyet Parkındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. İki dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşı’nın ardından anma programı Güzel Sanatlar Lisesinde devam etmek üzere sona erdi.

Cumhuriyet Parkındaki çelenk sunma programına; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın sonrasında program, anaokulu öğrencilerinin gösterileri, okul öğrencileri tarafından seslendirilen oratoryo ve zeybek oyunu ile devam etti. 

Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı sunumlar eşliğinde gerçekleştirilen programın devamında çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Meral ve il protokolü tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve izleyicilerin beğeniyle izlediği program sona erdi. 

Anma töreni, görsel sanatlar öğrencilerinin yapmış olduğu resim sergilerinin gezilmesiyle son buldu.