8 Ülkeden 55 Genç Karaman'ı ve Girişimciliği Keşfetti

TAKİP ET

Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve Proutist Universal Malta Derneği'nin işbirliğiyle hazırlanan N.E.E.T Projesi, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında İtalya, İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Moldova ve Gürcistan ülkelerini temsil eden gençlik kurumlarından 55 kişinin bir araya gelmesiyle Karaman'da hayata geçirildi.

Erasmus+ gençlik projesi Türkiye, Malta, İtalya, İspanya, Gürcistan, Moldova, Azerbaycan ve Yunanistan'dan gelen toplam 55 genç ile Karaman'ı gezdi ve girişimcilik konusunda bilgi aldı. 
Erasmus+ NEET Projemizin son günü de katılımcılardan alınan değerlendirmeler ve sertifika töreni oturumuyla son buldu. 
Proje, 2023-1-MT01-KA152-YOU-000148296 referans numarasıyla Malta Ulusal Ajansı (EUPA)’ndan alınan hibeyle gerçekleştirildi.
Erasmus+ NEET projemizin dokuzuncu gününde katılımcılar temsil ettikleri kurumların tanıtımlarını gerçekleştirdiler. Kurumlararası yeni çalışmaların, projelerin, ortakların adımları atıldı.
Erasmus+ NEET Projesinde "Girişim Simülasyonu" çalışması gerçekleştirildi. Proje katılımcıları karma gruplar oluşturularak bir ekip kurdular. Kendi girişim fikirlerinin swot, pestle iş analizlerini yaptılar. İş Canvasını çalıştılar. Kendilerine marka oluşturup, ürünlerini pazarlamaya açtılar. Proje katılımcıları hem eğlenmeli, hem öğrenmeli dopdolu bir gün geçirdiler.
Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla Uluslararası Performans Gösterisi ve Proje Tanıtım Programı yapıldı.
Projede KMÜ SKS-2 salonunda proje gençleri tarafından hazırlanan Uluslararası Performans Gösterisi ve Proje Tanıtım Programı düzenlendi. 
Her bir ekip kendi ülkesini tanıtan tanıtım filmi sonrasında yöresel danslarını sergilediler. Proje katılımcıları tarafından sahnelenen gösteride her bir ülke, kendi ülkelerine özgü şarkılar, şiirler, müziklerden oluşan bir performans gösterisi gerçekleştirdi. Karamanlı gençler ve üniversiteli gençlerden yoğun ilgisini ve beğenisi alan program, renkli ve eğlenceli görüntüler sonrasında son buldu.
KMÜ'de "Yenilikçi İş Fikirleri" isimli atölye çalışması düzenledi. 
Projede yerel gençlerin de katılımı ile uluslararası bir atölye çalışması düzenlendi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile yerel gençler, proje katılımcıları ile tanışma-kaynaşma faaliyeti gerçekleştirdikten sonra, karma gruplara ayrılarak Yenilikçi İş Fikirleri üzerinde beyin fırtınası yaptı. Uluslararası bakış açısıyla ortak bir çalışmada yer aldılar. Çalışma sonucunda 8 farklı fikir ana hatlarıyla ortaya çıktı. Yerel katılımcılara program sonunda katılım belgesi verildi.







Karaman Erasmus+ Karaman Gençlik Kulübü Derneği