739. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri

TAKİP ET

Karaman Belediyesi, Uluslararası Saraybosna üniversite tarafından

 739. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da Uluslararası Türkçe Kurultay’ı dün günü başladı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde düzenlenen kurultaya Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Belediye Meclis Üyeleri, Karaman’da görev yapan basın mensupları, akademisyenler ile öğrenciler katildi.
Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Ünüvar yaptığı konuşmada, Karaman’da Türk Dil Bayramını her yıl dolu doku kutladıklarını söyledi.
Bu yıl farklı olarak Bosna Hersek’in Başkenti Saraybosna’da Uluslararası Türkçe Kurultay’ı düzenlediklerini aktaran Ünüvar, katılan akademisyenlere ve destek olan Uluslararası Türkçe Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Karataş ise konusunda Türk diline sahip çıkılması vurgusu yaptı.
Daha sonra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu Türkçe konuşan ülkeler ve Türkçe konulu sunum yaptı
İki gün sürecek olan kurultayda akademisyenler Tükçe’nin önemi ve Türkçe’nin geleceği hakkında sunumlar yapacak.
Kurultay’a katılımın çok az olduğu, Karaman’dan giden heyet olmasa ve Saray Bosna’da da burada olduğu gibi ilgi az olunca okul öğrencilerinin Kurultaya getirildiği öğrenildi.