72 YAŞINDAKİ ATİK EVİNİN GEÇİMİNİ SAĞLAYABİLMEK İÇİN AMELİYAT OLMAYI REDDEDİYOR

TAKİP ET

Mustafa Atik, 72 yaşında olmasına rağmen el arabası ile hırdavat ürünleri satarak geçimini sağlıyor.

Karaman’da yaşayan Mustafa Atik Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir fotoğraf ile tanındı. Haftanın 2 günü elindeki Pazar arabası ile Karaman’dan Konya’ya satış için giden Mustafa dedenin hikâyesi ise insan hayatını için önemli bir örnek olarak karşımıza çıkıyor.

El arabası ile hırdavat ürünlerinden elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını belirten Atik, ‘’ 72 yaşındayım, ayda 500TL engelli maaşım var, 350tl ev kirası ödüyorum çalışmak zorundayım, kalbimden ve dizimden rahatsızım fakat ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Dilenmiyorum, hırsızlık da yapmıyorum sadece çalışıyorum geçinmeye çalışıyorum, yeşil kart sahibiyim, sosyal yardımlaşma kömür yardım yapıyor devletimden hiçbir beklentim yok, sağ olsunlar” dedi.

Kalbinden 2 kez anjiyo olduğunu ve şimdi de diz kapağı ameliyatı olması gerektiğine dikkat çeken Atik, “Tekrar ameliyat olmak istemiyorum,  eşim ve bir çocuğumun geçimini sağlamam gerekiyor. Eğer tekrar ameliyat olursam geride evin geçiminin sağlayacak kimse kalmayacak. Bundan dolayı ameliyat olmak istemiyorum”  şeklinde konuştu.

Almayan’da yaşayan bir gurbetçi ise Sosyal medya üzerinden Atik’in durumundan haberdar olduğunu söyleyerek Atik’i ziyaret etti. İsminin verilmesi istemeyen hayırsever vatandaş, zor şartlarda ödemesini yaptığı 3 tekerlekli aracın kalan 6 taksitini kapatması da Mustafa Atik’i duygulandırdı.