7. ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU KARAMAN'DA YAPILDI

TAKİP ET

Sosyal Bilimler Liseleri 7. Ulusal Öğrenci Sempozyumu yapıldı.

7. ULUSAL ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU KARAMAN’DA YAPILDI
Sosyal Bilimler Liseleri 7. Ulusal Öğrenci Sempozyumu yapıldı.
Vali Murat Koca, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa S. Kaçalin' in başkanlık yaptığı "Divan-ı Lügati't-Türk' ün Basılışının 100. Yıl Dönümü ve Kitab-ı Dedem Korkut' un Basılışının 200. Yıl Dönümü " nedeniyle düzenlenen panele katıldı.
Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Vali Koca’nın yanı sıra Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa S. Kaçalin, Milli Eğitim Bakanlığı OrtaÖğretim Daire Başkanı ve 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Aydın, Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Salahaddin Bekki, KMÜ Rektör Yardımcısı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve sosyal bilimler lisesi öğrencileri katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından başkanlığını Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın yaptığı panele geçildi. Panelin ilk bölümünde Ahi Devran Üniversitesi öğretim görevlisi Doç Dr. Selahattin Bekki Dede Korkut hikâyeleri ve eski Türk boylarının yaşantıları hakkında bir sunum gerçekleştirirdi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. İbrahim Taş ise sunumunda Türk dünyasının en önemli eserlerinden birisi olan Divan-ı Lügat-it Türk’ün içeriği ve farklı vasıflarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Üç oturum halinde düzenlenecek olan panelde öğleden sonraki kısmında ise öğrenciler bildirilerini okuyacak.