7 TONLUK TREN RAYINI ÇALAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

TAKİP ET

Karaman'da 7 tonluk tren rayını çalan 2 kişi, jandarmanın titiz çalışması sonucu yakalanarak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Karaman’ın Ayrancı İlçesi Saray Köyünde yapımı devam eden tren hattı yol yapım çalışması alanında tren rayı çalındı. Rayların çalındığı ihbarını alan Ayrancı Jandarma ekipleri harekete geçti. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekiplerinin tren hattı yol yapım çalışması alanında yaptığı incelemelerde 3 ayrı noktadan 144 metre uzunluğunda 7 bin kilogramlık tren raylarının çalındığı belirlendi.

Olayla ilgili jandarmanın yaptığı araştırma ve soruşturma kapsamında PTS ve kamera kayıtları incelendi. Kayıtlarda tespit edilen Konya plakalı kamyonet şüpheli araç olarak tespit edildi. Kamyonet üzerinden çalışmalarını sürdüren ekipler M.H.Ş.  ve Y.P.’yi  yakaladı.  Olay yeri inceleme ekibi tarafından  olay yerinden alınan ayak izi, sigara izmariti ve tekerlek izlerinin araç sürücüsü M.H.Ş. isimli şahıs ve araç ile uyuşması üzerine şahıslar Karaman Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar M.H.Ş. ve Y.P.’nin daha önce de Konya’nın Selçuklu ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarından hırsızlık olayına karıştıkları tespit edildi.

Şüpheli şahıslar sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.