68 arıcı kursu tamamladı

TAKİP ET

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Arıcılık Kursu 68 arıcının katılımıyla tamamlandı

Karaman için önemli gelir kaynaklarından birisi olan arıcılık, tarım sektörü içerisinde kırsal nüfusun geçimine katkı sağlayan, emeğin kısa sürede karşılığının alınabildiği bir sektördür. Arıcılıkta önemli bir konuma sahip olan Karaman’ın mevcut durumunu koruyabilmek, arıcılığı geliştirmek, üreticilerin daha bilinçli, sağlıklı ve kaliteli bal üretimi ile diğer arı ürünlerine yönelmelerini sağlamak, gelişen yeni teknik ve teknolojileri arıcılara ulaştırmak amacıyla çiftçiler eğitiliyor. Bu kapsamda Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Karaman Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve 72 saat süreli Modüler Arı Yetiştiriciliği Kursu 68 arıcının katılımı ile başarıyla tamamladı.

Konu hakkında açıklamanın yapıldığı Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, “Arı Yetiştiriciliği Kursu 27 Şubat tarihinde başlamış ve 20 Mart tarihinde tamamlanmıştır. 68 kursiyerin katılımıyla başarıyla gerçekleştirilen kursun tamamlanması dolayısıyla İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Şube Müdürleri ve arıcılarımızın katılımıyla bir tören düzenlendi.

Arı Yetiştiriciliği Kursunda; personelimiz Tekniker Hasip Turan tarafından kursiyerlere: bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma işlemleri, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık, arı sağlığı ve arıcılıkta kullanılan teknolojik alet ve ekipmanlar konularında bilgiler verdi. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere uluslararası nitelikte olan sertifikaları verilecektir. Bu kursumuz ile ilimiz arıcılarının beceri ve bilgilerini artırmalarına katkıda bulunulmuştur.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce ilimiz arıcılığının geliştirilmesi ve ülke arıcılığında söz sahibi konuma gelmesi için yetiştirici ve üreticilerimize yönelik kurs ve eğitimlerimiz devam edecektir.” denildi.