675 Bin Lira Ödeyen Karadağ'da Bu Koyunu Avlayacak!

TAKİP ET

Karaman Karadağ'da ihale kapsamında 675 bin lira ödeyen bu koyunu avlayabilecek. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 2023-2024 av turizmi uygulama talimatını açıkladı.

Av turizmi kapsamında bu yıl ülke genelinde 225 yaban keçisi, 57 kızılgeyik, 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, 17 karaca avlanmasına izin verildi.
Karara göre Bilecik, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bolu ve Kastamonu’da 57 kızılgeyik, Artvin, Rize, Bingöl ve Erzincan’da 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, Düzce, Bartın ve Giresun’da 17 karaca, Karaman’da 1 Anadolu yaban koyunu ve ülke genelindeki farklı sahalarda 225 yaban keçisinin avlanmasına izin verildi.
KARADAĞ'DA 675 BİN LİRAYA AV
Anadolu yaban koyunu avlama bedelini 675 bin lira olarak belirlendi. Söz konusu yaban koyununun Karadağ'da olduğu açıklandı. 675 bin lirayı ödeyen bu koyunu avlayabilecek.
Konya'da ayrıcı 1 tane yaban keçisinin avlanması için ihaleye çıkıldı. Bahsi geçen bu ihalede yaban keçisini avlamak isteyenlerin 128 bin lira ödemesi gerektiği belirtildi.
31 Mart 2024’e kadar sürecek olan ve belirli kurallar çerçevesinde yapılacak avlanmada Anadolu yaban koyunu, kızılgeyik, yaban keçisi ve karacanın erkek, çengel boynuzlu dağ keçesinin dişi ve erkek bireyleri avlanabilecek.

karaman karadağ yaban koyunu