600 Öğrenci Kapasiteli

TAKİP ET

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, Karaman'a 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu yaptırıldığını söyledi.

Atılgan, yaptığı açıklamada, hükümetin 2023 vizyonu doğrultusunda ortaya koyduğu “Türkiye'yi dünyanın havacılık üssü yapma” hedefine katkı vermek istediklerini belirtti.
Havacılık alanında nitelikli eleman yetiştirmek istediklerini, bu doğrultuda görüştükleri Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a THK'nın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdiklerini söyleyen Altıgan, yüksekokul için Başbakan Yardımcısı Elvan'dan manevi destek aldıklarını kaydetti.
Kurumun hedefleri kapsamında Türk sivil havacılık sektörüne eleman yetiştirmek için 17 bin metrekare arsa üzerine 11 bin metrekare bina yaptırıldığını ifade eden Atılgan, “Söz konusu bina, 600 öğrenci kapasiteli Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu açılması için hazırlandı” ifadelerini kullandı. 
Atılgan, “Bu ihtiyacın karşılanması için Kurumumuzun üzerine düşen görevi yerine getirmek için yaptırdığımız yüksekokulun gelecek yıl eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlama için çalışmalarımızı hızlandırdık. 
Bu amaçla THK Üniversitesi Rektörümüz Yıldırım Saldıraner ve diğer yetkililer yüksekokulda incelemelerde bulunacak” dedi.