50 YILLIK MESLEĞİNİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYOR

TAKİP ET

KARAMAN'da Nalbantlık mesleği artık yok olmaya yüz tuttu.

Çarşı merkezinde çocukluğundan beri bu mesleği yapan Yusuf Yalçınkaya,  Nalbantçılığın çok yakında tarihin derinliklerine gömüleceğini söyledi.
    Karaman tarihinin son nalbantı, yarım asra dayanan 50 yıllık mesleğini ayakta tutmaya çalışıyor,
    Karaman’da çocukluğundan beri bu mesleği yapan Yusuf Yalçınkaya, (69), nalbantçılığın yakın zamanda tarihin derinliklerine gömüleceğini söyledi. 
    İlde nalbantlık mesleğinin son temsilcisi Yusuf Yalçınkaya, gelişen teknoloji karşısında ayakta kalma mücadelesi de veriyor.
    At arabalarının çok olduğu yıllarda nalbantçılığın önemli meslekler arasında sayıldığını ifade eden Yalçınkaya, motorlu araçların çıkmasıyla at sayısının artık yok denecek kadar az olduğuna da dikkat çekti.
    Karaman’da şimdi İmaret mahallesindeki dükkanında nalbant sanatıyla sadece kendisinin uğraştığını anlatan Yusuf Yalçınkaya ''İşimden çok emekli maaşımla geçiniyorum. 50 senedir bu meslekle uğraşıyorum. Mesleğim artık can çekişiyor. Önceleri günde 2 kilo çivi kullanıyordum, şimdi bir ay boyunca nal takmadığım günler oluyor.'' dedi.
    Cazibesini kaybeden bu meslekte çırak yetişmediğini de belirten Yusuf Yalçınkaya, baba mesleği olan nalbantlığı da 2 kuşaktır sürdürdüklerini ifade etti.