5. Selçuklu Fotoğraf Festivali

TAKİP ET

Karaman'ın son zamanlarda fotoğraf sanatında kendini yetiştirerek eşsiz esreler ortaya koyan KARFOT kurucularından Ufuk İşleker, Konya'da katıldığı Selçuklu Fotoğraf Festivalinde 'En Centilmen Fotoğrafçı' ödülünü aldı.

KARAMAN’LI FOTOĞRAFÇI’YA “CENTİLMENLİK” ÖDÜLÜ

Konya'nın Selçuklu merkez ilçe belediyesince 13-16 Ağustos'ta birçok ilden 160 fotoğrafseverin katılımıyla düzenlenen 5. Selçuklu Fotoğraf Festivali'nde, yüzlerce eser sergilendi.
Festivalde Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde "İkiz Kimlik", "Küçük Çin", "Tükeniş" gibi farklı temalarda fotoğraf sunumları yapıldı. Sunumların ardından fotoğraf sanatçıları tarafından katılımcılara "Fotoğrafta Etik", "Işık Kullanımı", "Fotoğraf Çekim Teknikleri" konularında eğitim seminerleri düzenlendi. Etkinlik kapsamında, karma fotoğraf sanatçılarının eserleri de sergilendi.
Etkinlik kapsamında 5 kişiden oluşan jüri üyeleri, yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirecek. 16 Ağustos'ta yapılan törende dereceye girenler ödüllendirildi.
Festival kapsamında gerçekleştirilen 5. Sille Ulusal Çağrılı Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere plaketleri verildi.
Bu festivalde herkes bireysel olarak bir çalışma ortaya koyarken Karamanlı fotoğraf sanatçısı Ufuk İşleker, eşsiz resimleri ile dikkat çekti. İşleker, festivalde “Yılın En Centilmen Fotoğrafçı” ödülünü aldı. Plaketini alan İşleker, sanatçı dostları ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Selçuklu Belediyesinin de destek verdiği festivalin devam edeceği öğrenildi. Uyanış Gazetesi olarak Ufuk İşleker’i tebrik eder başarın devamını dileriz.