5 Ayrı Suçtan Aranan Firari Hükümlü Tutuklandı

TAKİP ET

Karaman'da jandarma ekiplerince yakalanan, 5 ayrı suçtan aranan firari hükümlü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Karaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Karaman-Konya karayolu üzerinde şüphelendikleri 20 plakalı aracı durdurdu.

Araç içerisinde yolcu olarak bulunan ve kendisini Suriye uyruklu şahıs olarak tanıtan A.E. (30) isimli şahsın geçici koruma kimlik belgesinin kontrolünde şüpheli hareketler sergilemesi üzerine yapılan araştırmada, belgenin sahte olduğu ve şahsın açık kimlik bilgilerinin tespiti için yapılan parmak izi araştırmasında ise şahsın Suriye uyruklu olmadığı,  Adana Yüreğir nüfusuna kayıtlı S.Ö. (44) isimli şahıs olduğu öğrenildi.

Yapılan sorgulamasında ise Kasten Öldürme, Göçmen Kaçakçılığı, Cezaevinden Firar suçlarından toplamda 5 ayrı suçtan aranma kaydının bulunduğu tespit edildi.

Savcılık ifadesinden sonra mahkemeye sevk edilen  Hükümlü'ye kasten adam öldürme olayından birden fazla ölü olduğundan toplamda 190  yıl ceza  diğer suçlar ile  birlikte 206 yıl 6 ay ceza verildi.

Şahsın botla göçmen kaçakçılığı yaparken botun alobara olduğu ve en az 6 kişinin bu olayda hayatını kaybettiği öğrenildi.