49 Müslüman için gıyabi cenaze namazı kılındı

TAKİP ET

Hayatını kaybeden 49 Müslüman için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Karaman Sivil Toplum Platformu üyeleri, geçtiğimiz gün Yeni Zelanda’da bir camiye yapılan terör saldırısı sonrası hayatını kaybeden 49 Müslüman için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Aktekke Camisinde bir araya gelen platform üyeleri ve vatandaşlar ellerinde pankartlarla yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Platform adına konuşan Karaman Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Özdemir, "Recep Ayının ikinci Cuma'sı Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırıyla kana bulandı diyen Karaman Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus Özdemir; “Mübarek üç Aylardan ilki olan, içinde bulunduğumuz Recep Ayının ikinci Cuma'sı Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırıyla kana bulandı. 

Yeni Zelanda'da iki camide Cuma namazı esnasında Müslümanların üzerine ateş edildi ve 49 kardeşimiz bu saldırılarda şehit oldu. Birçok kardeşimiz de yaralandı. 

Saldırganın, saldırı için seçtiği yer ve zamandan silahların üzerine kimi İslâm karşıtı teröristlerin ve Müslümanlara karşı savaşmış tarihteki kişilerin isimlerinin yazılı olmasına, katliamın yapılma biçimine, saldırı anının Facebook'ta yayımlanmasına kadar birçok sembol İslam ve Müslüman düşmanlığının ne ölçüde tehlikeli bir aşamaya geldiğini göstermektedir.

Bu insanlıktan nasibini almamış zihniyetin ve ruh hâlinin sonucu olan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini, demeçleri, yazılan, tavırları ile bu nefret ortamına zemin hazırlayanları lanetliyoruz. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Saldırganın saldırıdan önce Türkleri de hedef alan 17 sayfalık sözde bildiri yayımladığı, bu sözde bildiride Türklerin Avrupa'dan tamamen söküleceğinin ve İstanbul’daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya'nın kiliseye çevrileceğinin ifade edildiği bilgisi, şeytanca niyetleri olan odakların, insanlığa, dine dayanarak vahim, korkunç bir komplo kurduklarını göstermektedir.

Biz, ırkı, dili, dini, coğrafyası ne olursa olsun medeniyet değerlerinin bütün insanlara ait olduğunu, zor ve şiddet kullanmak, nefret yaymak gibi terörist yöntemlerin dini, dili, coğrafyası ne olursa olsun reddedilmesi gerektiğini savunduk, savunuyoruz. Ölüm ve kan üzerine kurulu hiçbir girişimi, oluşumu, yaklaşımı kabul etmiyoruz. 'Öteki' üzerinden kışkırtılıp tahrik edilen ve en nihayet teröre yöneltilen sapkın duygular sonunda dönüp sahiplerini vurur, vurmaktadır. Vuracaktır. Özellikle batılı aydın ve siyasetçiler, fazla vakit geçirmeden yuvarlanmakta oldukları uçurumun kıyısından dönmeli, insanlığın huzuru, mutlu geleceği için kayıtsız şartsız barışı ve insan haklarını desteklemelidir. 

Bu saldırı, İslam düşmanlığını politik malzeme Yapmanın ve bu nefret siyasetin ürettiği iklimin neticesidir. 

Bu saldırı, gayrı insani mülteci düşmanlığının, mültecileri denizlerde ölüme terk eden ırkçı siyasetin bir sonucudur.

Bu saldın, Mısır'daki idamları, Arakan'daki soykırımı, Doğu Türkistan'daki kıyımı, Yemen'deki katliamları, Filistin'deki zulmü görmezden gelmenin sonucudur. 

Bu saldırı, terörizmle mücadele altında İslam ülkelerinde masum Müslüman kanı dökmenin vakayı adiye haline gelmesinin, Müslüman kanının ucuz görülmesinin bir neticesidir.

Karaman Sivil Toplum Platformu olarak, bu vahşice saldırıda şehit olan kardeşlerimize tekrar Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz. Başta siyasiler, yöneticiler, aydınlar, sivil toplum örgütleri, gazeteciler olmak üzere, herkes sorumlu davranmalı; haktan, adaletten, mazlumdan yana tavır almalıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.