4'ÜNCÜ TOKİ SAKİNLERİ DOLMUŞ SEFERLERİ İSTİYOR

TAKİP ET

4'üncü TOKİ sakinleri yerleşkelerinin bulunduğu yerden dolmuş geçmesini istiyor. Bu talep karşısında harekete geçen Karaman Şoförler Odası vatandaşın sözcüsü oluyor fakat belediye, Karaman'daki bütün dolmuş hatlarıyla devam eden mahkemeleri gerekçe göstererek 4'üncü TOKİ'nin ulaşım özgürlüğünü kısıtlıyor.

4’üncü TOKİ sakinleri 3’üncü TOKİ dolmuş hattına ulaşabilmek için aydınlatması olmayan köpeklerin bolca cirit attığı bölgeden geçmek zorunda kalıyor. Arabası olmayan TOKİ sakinleri adeta evlerinde mahsur kalmış gibi tedirginlik yaşıyor. Vatandaşların bu güzergahtan giderken köpekler tarafından saldırıya uğradığı hatta 2 vatandaşın sokak köpeği tarafından ısırıldığı biliniyor. 4’ünücü TOKİ’den 3’üncü TOKİ dolmuş hattı güzergahını kullanan vatandaşlar yolda aydınlatma ışıklarının olmamasından dolayı da yanlarında fener taşıyor ya da cep telefonlarının flaşlarını kullanıyor Karaman Belediyesi de Dolmuş Kooperatiflerinin  4’üncü TOKİ’ye dolmuş hattı çekilmesi taleplerini geri çeviriyor. Gerekçe ise çok manidar; Karaman Belediyesinin dolmuş hatlarıyla devam eden mahkemelerinin sonuçlanmamış olmaması.

Konuyla alakalı görüşünü aldığımız Karaman Şoförler Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, Kırbağı 4’üncü TOKİ’ye dolmuş hattının verilmesi için atılan adımları ve vatandaşın mağduriyetini dile getirdi. Başkan Canuylasi şöyle konuştu: “Karaman’da yeni yapılmış olan Kırbağı Mahallesindeki 4’üncü TOKİ Konutlarında oturan vatandaşlarımız mağdur durumda. Çünkü nasıl ki bir bölgeye, bir mahalleye yerleşke yapıldığı zaman o yerleşkeye yol, elektrik ve su gitmesi gerekiyorsa, aynı şekilde vatandaşın ulaşım hizmetinin de sağlanması gerekiyor. Karaman Şoförler Odası olarak bizim işimiz de taşımacılık, vatandaşımızın yükünü ve kendisini taşımakla mükellefiz.

“TÜM DOLMUŞ HATLARI ORTAK DİLEKÇE SUNDU”

Karaman’da faaliyet gösteren dolmuş hattı kooperatif başkanları bir karar aldı. 4’üncü TOKİ’de oturan vatandaşların şehir merkezine, daha hızlı bir şekilde gelebilmeleri için dolmuş hattı Kırbağı’ndaki TOKİ evlerinin oraya hat açılmasını Karaman Belediyesine talep ettik ve belediye başkanımızla da yüz yüze görüştük. Belediyenin bize verdiği yanıt ise şu oldu: ‘1-6 no’lu, 3 no’lu, 4-5 no’lu dolmuş durakları tarafından Karaman Belediyesi aleyhine açılan 6 dava, Danıştay nezdinde temyiz aşamasında bulunuyor. Bu davalar sonuçlanıncaya kadar dolmuş duraklarının ortak talepleri olan mevcut hatlarının Kırbağı’ndaki 4’üncü TOKİ’ye kadar uzatılması mümkün değildir.’

“21.00’DAN SONRA OTOBÜS DE YOK”

Dolmuş hatlarının Karaman Belediyesiyle 2006 yılından beri devam eden mahkemeleri bulunuyor. ‘Mahkemeler devam ediyor’ diye vatandaşların ulaşım özgürlüğü hakları kısıtlanmamalı. 4’üncü TOKİ’de ikamet eden yaşlı vatandaşlarımız, kucağında çocuğu olan annelerimiz-babalarımız, engelli vatandaşlarımız 3’üncü TOKİ hattına kadar yürütülmemeli ve her saat başı 4’üncü TOKİ’den geçen belediye otobüslerinin duraklarında bekletilmemeli. 21.00’dan sonra da otobüs seferinin olmaması da çok manidar.

“VATANDAŞIN KARAMAN’IN HER NOKTASINA ULAŞMASINI İSTİYORUZ”

Biz, Karaman’daki bütün dolmuş hatlarının Kırbağı Mahallesinden geçmesini ve böylelikle vatandaşımızın Karaman’ın her noktasına ulaşım imkanı bulmasını istiyoruz. Mahkeme sonucunu beklemeye gerek duymadan vatandaşımızın bu probleminin bir an önce çözüme kavuşmasını canı gönülden istiyoruz.

“VATANDAŞIN YOĞUN TALEBİ VAR”

4’üncü TOKİ’de oturan vatandaşlarımızın yoğun talebi var: ‘Neden bizim yerleşkemizden dolmuş geçmiyor? Niye bizim seyahat özgürlüğümüz kısıtlanıyor?' diyerek yakınıyorlar. Ama bilsinler ki Karaman Şoförler Odası boş durmuyor hiç endişelenmesinler.”