4. TOKİ'de Kış Öncesi Büyük Tedirginlik

TAKİP ET

Karaman Kırbağı 4. TOKİ konutlarında doğalgaz pay ölçer saatleri sökülen vatandaşların kış öncesi tedirgin bekleyişi sürüyor.

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde yürütülen Karaman Organize Sanayi Bölgesi Çalışanları Toplu Konut Projesi tarafından yapılan 4. TOKİ konutlarında vatandaşlar kış öncesi yönetime tepki gösterdi. 4 TOKİ’de vatandaşlar doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini öne sürerek geçtiğimiz yıl Aralık ayında eylem yapmıştı.

TOKİ sakinlerinin eylem yapmasının hemen ardından doğal gaz faturaları bir miktar düşmüştü. Düşen doğalgaz faturalarının ardından 15 blokta doğalgaz sayaçlarına müdahale edildiği iddiası ortaya atılmıştı. Eneryagaz’ın da durumu fark etmesiyle birlikte yönetime ceza kesilmişti. 

Bu durumun hemen ardından bazı dairelerin doğalgaz pay ölçer saatlerinde sıkıntı olduğu iddia edilerek söküldü. 4. TOKİ yönetimi tarafından pay ölçer saatler yetkili firmaya gönderildi. Ancak pay ölçer saatler bir türlü geri gelmeyince vatandaşlar ayaklandı.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle evlerinde küçük çocuk olan aileler yönetime durumu bildirdi. Ancak yönetim vatandaşların pay ölçer saatlerini bir türlü taktırmadı. Bu durum nedeniyle kış öncesi vatandaşlar büyük tedirginlik içerisinde saatlerinin takılmasını bekliyor.