33 Yıl Önce Ağaçlandırılan Dağlık Alan Adeta Orman Oldu

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler İlçesi'ne bağlı Göktepe Beldesi'nin 33 Yıl önce Muhtarı olan, şu anki Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Doğan'ın babası Merhum Mehmet Doğan tarafından Belde yanındaki dağlık alan ağaçlandırılmasının ardından bugün adeta bir Orman görünümünü alarak muhteşem bir görüntü ortaya çıktı.

Göktepe Belediye Başkanı Mustafa Uysal babası tarafından ağaçlandırılan alanın 33 yıl önceki ve bugünkü fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak; “33 yıl önce, 33 yıl sonra. Mekânın Cennet olsun Babacığım. Yüz yıl sonrasını görmek ve bu eserleri bırakmak herkese nasip olmaz. Mehmet Doğan Hatıra Ormanı ismini fazlası ile hak etmiyor mu?” dedi.
Kendisi ile görüştüğümüz Başkan Doğan; “Rahmetli Babam 33 Yıl önce muhtarlığı sırasında köy yanındaki bu yamacın ağaçlandırılmasını isteyerek durumu Köy halkı ile paylaşmış ancak köylülerin çoğu hayvanların yayılım yeri diye karşı çıkmışlar ama babam her şeye rağmen ağaçlandırma çalışmasını başlatmış.
Geçtiğimiz gün dağın karşı tarafından o güzelim Ormanlık alana bakarken tüm anılarım canlandı. Ben o zamanlar Lise öğrencisiydim birçok şeyi hatırlıyorum ve bugün bu güzelliğe bakarken rahmetli Babamın ne kadar haklı olduğunu görüyor ve onunla gurur duyuyorum.
Babamın ileri görüşlülüğü bugün tüm Belde halkı tarafından kabul görüyor. İşte bugün ben de bu ileri görüşlü babam sayesinde bu makamlara kadar geldim. Nurlar içerisinde yatsın inşallah.” dedi.
 



karaman orman