31 Mart'ta Partiler Karaman'da Kaç Belediye Başkanlığını kazandı

TAKİP ET

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri geride kaldı. Karaman'ı 5 yıl süreyle yönetecek yerel yöneticiler seçildi.

Karaman merkezde değişim yaşanmadı ve mevcut Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, oyların % 49.24’lük oranını alarak yeniden bu göreve seçildi.

Merkezde durum böyle iken Karaman’a bağlı 5 ilçede farklı sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan seçimle AK Parti 3 ilçe ve 2 belde olmak üzere 5 bölgede, MHP İl ve bir ilçe ile iki beldede olmak üzere 4, CHP ise bir ilçe ve bir belde olmak üzere iki Belediye Başkanlığını kazandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Savaş Kalaycı ile merkez Belediye Başkanlığının yanı sıra Ayrancı ilçesinde Yüksel Büyükkarcı, Sudurağı’nda Mustafa Gül ve Güneyyurt’ta Ahmet Arı’yla seçimleri kazanan parti oldu.

AK Parti ise Kazımkarabekir’de Durmuş Demir, Sarıveliler’de Mehmet Ali Yılmaz, Başyayla’da Abdülkadir Yılmaz ile, Ermenek Kazancı’da Muhittin Tuncel ve Sarıveliler Göktepe’de Mustafa Koruk’la seçimleri kazandı.

Yerel Seçimlerde CHP ise Karaman’ın en büyük ilçesi olan Ermenek’te Mustafa Bozcu ile Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanırken, merkeze bağlı Akçaşehir Beldesinde de Soner Yeşildaş’la bir beldede söz sahibi oldu.

CHP Karaman’da tüm ilçe ve beldelerde ise oyunu artıran parti oldu.